Knauf gebruikt Ripstaal KlicK-Board

Wereldwijde gipsproducent Knauf gebruikt Ripstaal Klick-Board

Gipsplaat stucen: Knauf gebruikt Ripstaal KlicK-Board

Voor het imposante New Premises project Eurojust in Den Haag, heeft Knauf de grootste gipsproducent ter wereld de jongste innovatie van Ripstaal bouwmaterialen geïmplementeerd. 

Superstrakke en razendsnelle koven

Ripstaal Klick Board is toegepast bij het project New Premises Eurojust in Den Haag, dat in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf is uitgevoerd. Het gebouw dat 13 verdiepingen hoog is, is uitgevoerd met een opvallende gevel met glazen panelen.

Een uitdagende planning

Het smaakvolle idee voor de gevel leverde een grote uitdaging op voor de binnen afbouw; nagenoeg geen van de kolommen tussen de ramen waren recht. In een hoog tempo moest MAT om die kolommen super strakke en stootvaste koven maken. Het lukte in no time om het nieuwe gebouw binnen de geplande tijd af te bouwen, dankzij het nieuwe product van Ripstaal Klick Board en de prettige samenwerking met MAT.

Slimme oplossing

Het geheim van Ripstaal Klick Board is een vouwbaar hoekprofiel dat aan lengtes plaatmateriaal is bevestigd. Door het profiel te vouwen en vast te klikken, wordt van een platte plaat een hoek gemaakt. Doormiddel van twee profielen, is het zelfs mogelijk om een u-bak te maken. Door het klik systeem zijn de hoeken superstrak en erg stevig, en het ingebouwde profiel is van hard kunststof dat wel tegen een stootje kan. Het gebruik van Ripstaal Klick Board scheelt veel arbeidstijd omdat het een kant en klaar product is.

Gipsplaat stucen? Ripstaal KlicK-Board is de slimste oplossing.

 

gipsplaat stucen
gipsplaat stucen
gipsplaat stucen
gipsplaat stucen
gipsplaat stucen
gipsplaat stucen

Nauwkeurige voorbereiding

Om het vereiste hoge montagetempo te kunnen behalen, was er flink wat voorwerk nodig. Het gebouw telt immers duizend dagkanten die schuin weglopen, tot wel 7 centimeter. Door alle Klick Boards op maat voor te snijden, hoefde er op de bouwplaats nagenoeg niets meer te worden aangepast. Met enkele kliks werden de kolommen tussen de ramen voorzien van strakke en stootvaste koven.

gipsplaat stucen

 

Wilt u meer weten over Ripstaal Klick Board of andere bouwmaterialen, neem een kijkje op onze website of neem contact met ons op.