Ripstaal E-Stop

E-Stop, wat is dat?

De Ripstaal E-Stop is een ‘stucring’ die op de uitsparing voor het stopcontact bevestigd wordt. Na het stucen kan het overstekende stucwerk langs de randen van de ring snel, zonder beschadigingen en eenvoudig verwijderd worden.

Geaccepteerd probleem

Beschadigd stucwerk rond Elektrawerk is een geaccepteerd probleem in de bouw. De oorzaak is bekend. In de praktijk stuukt de stukadoor de uitsparing voor het stopcontact met stucwerk half dicht. De elektricien slaat het overstekende stucwerk weg om ruimte te maken voor het afmonteren van het elektrawerk. Op het zachte deel brokkelt het stucwerk, waar het geen ondergrond heeft, slordig af.

Gevolgen

Tijdens de oplevering wordt het beschadigde stucwerk niet geaccepteerd door de klant. Het stucwerk moet door de schilder worden gerepareerd. Het repareren, drogen, bijvlekken en bijschuren van de beschadigingen aan eenvoudig wit stucwerk kost de schilder al snel een dag werk. Daarnaast leidt een reparatie vaak tot een blijvend kleur- en structuurverschil in het stucwerk. Bij gesaust stucwerk in kleur is de schade nog veel groter. Hier is reparatie zonder duidelijk kleurverschil in principe niet mogelijk en moeten de wanden opnieuw gesaust worden. De schade is in de meeste gevallen voor de aannemer.

Oplossing

Door het gebruik van de E-Stop, worden de eerder genoemde problemen voorkomen. De E-Stop kan snel en eenvoudig aangebracht worden en levert geen enkele beschadiging op. Geen ‘opleverpuntjes’ meer rondom het Elektrawerk, geen extra kosten voor reparaties.

Besparing

Een gemiddelde woning telt zo’n 70 Elektrapunten. De kosten van herstelwerk van slecht afgewerkt stucwerk bij stopcontacten en spotjes bedraagt per woning al snel honderden euro’s voor eenvoudig wit stucwerk tot duizenden euro’s bij grotere huizen en/of gesaust stucwerk. Gebruik van de Ripstaal E-Stop is voor een gemiddelde woning een investering van €40,- á €60,- die zorgt voor een kostenbesparing die kan oplopen tot honderden of zelfs duizenden euro’s.