Ripstaal Group officieel dealer Blanke Tegelprofielen

ripstaal tegelprofiel zwarte rand
Home » Blog » Ripstaal Group officieel dealer Blanke Tegelprofielen

We mogen weer prachtig nieuws vermelden. En dit keer vanuit de fabriek van Ripstaal Group in Oss. Vanwaaruit wij de komende jaren onze klanten kunnen voorzien van de hoogste kwaliteit tegelprofielen. En altijd direct leverbaar…op voorraad dus!

Ripstaal Group kan u met trots melden dat wij officieel dealer zijn geworden van Blanke Tegelprofielen. De beste en meest duurzame tegelprofielen beschikbaar op de markt vandaag.

Wilt u direct ons aanbod zien? Kijk dan direct op onze tegelprofielen pagina! Verder in dit bericht gaan we verder in op de tegelprofielen van Blanke. En wat zijn tegelprofielen eigenlijk?

Waarom tegelprofielen van Blanke?

De Tegelprofielen van Blanke zijn gemaakt van de beste kwaliteit materialen. Dit zorgt voor goede verwerking en het beste eindresultaat. Daarnaast is Blanke al 65 jaar in bedrijf en actief in 80 landen. Ten slotte zijn de tegelprofielen naast dat ze hoog kwalitatief zijn ook nog eens te verkrijgen in de meest uiteenlopende kleuren. Van basic tot moderne kleuren passend bij moderne badkamers en andere ruimtes. Een uiteenlopend assortiment voor elke klus dus!

ripstaal tegelprofiel impressie dealer
Tegelprofielen in moderne kleuren. Helemaal mee met z’n tijd

Wat is de functie van een tegelprofiel?

Een tegelprofiel (ook wel tegelstrip genoemd) is een profiel dat tussen de voegen of aan het uiteinde van een tegeloppervlakte bevestigd kan worden. Het biedt dan bescherming voor de uitwendige tegelhoeken. Waardoor barsten en andere schades kunnen worden voorkomen. Daarnaast zorgen tegelprofielen voor een mooie afwerking van jouw wand of vloer.

Voorbeelden van toepassingsmogelijkheden van tegelprofielen zijn: aansluiting tussen verschillende mate­rialen, plintafwerkingen, decoratieve boordafwerkingen, muurtjes afwerken, hoeken, nissen, traptreden binnenhuis alsook tussen ver­schillende oppervlakten en ruimten. Dit kan bij onder andere volgen­de materialen gebruikt warden: tapijt, parket, laminaat, natuursteen of kunststofvloeren

Zijn er verschillende soorten tegelprofielen?

Tegelprofielen, ook wel tegelstrips genoemd, zijn er in verschillende kleuren, materialen en maten. Zo zijn er lineaire (rechte) en ronde tegelprofielen en tegelprofielen van RVS of aluminium. Rechte tegelprofielen zijn bijzonder geschikt voor vloeren. Ronde tegelprofielen worden voornamelijk gebruikt voor tegelwanden. Bij het kiezen van een tegelprofiel is het belangrijk dat de profielhoogte iets hoger is dan de tegeldikte.

Waar moet je rekening mee houden bij het uitzoeken van een tegelprofiel?

1. Wat is het doel?

Ga allereerst na voor welk doeleinde je een tegelprofiel wilt gebruiken. Is het een puur decoratieve afwerking of dient het ook ter bescherming? Is er een overgang naar een ander materiaal? Op basis hiervan kan je vervolgens een geschikt tegelprofiel uitkiezen.

  • Bescherming: een tegelrand is kwetsbaar. Met name als het op een plek zit waar beweging is.
  • Zicht: een tegelrand kan rafelige hoeken en oneffenheden bevatten. Een tegelprofiel onttrekt dit aan het zicht.
  • Overgang: is er een overgang tussen uw tegels naar een ander materiaal? Dan is tegelprofiel ideaal om de overgang gelijkmatig en beschermd te maken. Denk bijvoorbeeld aan tegels en pvc.

2. Bepaal de juiste maat

Tegelprofielen zijn in verschillende formaten te verkrijgen. Bij het uitzoeken van een tegelprofiel is het belangrijk dat je rekening houdt met de maat van het profiel en de tegellijm die hier nog bovenop komt. Een lijmlaag is vaak zo’n 1 a 2 mm dik.

Wanneer je dus een tegel van 8 mm dik hebt is een tegelprofiel van 10 mm het perfecte formaat. Op deze manier wordt er namelijk rekening gehouden met de lijmlaag en blijft er speling over om oneffenheden in de ondergrond weg te werken. Wanneer er geen rekening gehouden wordt met de lijmlaag is de kans groot dat de tegel niet goed aansluit en de lijm buiten het profiel uitkomt.

Maak je gebruik van tegels met een ronde kant? Houdt dan rekening met de dikste kant van de tegel.

3. Kies de juiste kleur

Kies voor complementaire kleuren wanneer je wilt gaan voor een mooi kleur-op-kleur contrast of ga juist voor een kleur die perfect bij de tegel past. Denk dan bijvoorbeeld aan klassieke kleuren combinaties van wit op zwart of (contrast) of kies twee kleuren grijs die perfect bij elkaar passen. De tegelprofielen zijn in veel verschillende kleuren en afwerkingen te verkrijgen. Zo kan je bijvoorbeeld ook glanzende tegels met matte of juist glanzende tegelprofielen combineren. Bedenk wel dat het altijd gaat om smaak. En over smaak valt niet te twisten.

Verwerkingsadvies

Het tegelprofiel met de flenzen in de tegellijm drukken en juist plaatsen. De bevestigingsflenzen volledig met tegel­lijm uitkammen, de aansluitende tegels daarin aandrukken en op hun plaats zetten waarbij bovenkant afsluitprofiel en tegels op dezelfde hoogte komen. Hierbij mogen er onder de tegels geen holle ruimten zijn. Tussen het bewegingsprofiel en de tegels een voeg van onge­veer 1,5 mm laten en volledig met voegmortel vullen.

De reini­gingsmiddelen mogen geen zoutzuren of chloor bevatten om schade aan de tegelprofielen te voorkomen

Twee lijnen tegelprofielen

In ons assortiment van Tegelprofielen maken we onderscheid tussen twee verschillende lijnen. De Basic lijn in klassieke kleuren en de New York lijn met meer gedurfde moderne kleuren en voelbare oppervlakken.

Basic lijn

De basic lijn kenmerkt zich door klassieke kleuren van kwalitatief goed materiaal. Alle door Ripstaal geleverde tegelprofielen zijn van aluminium. Onder de basic lijn vallen onder andere de kleuren geborsteld rvs, zilverkleurig en wit.

Blanke New York line

De profiellijn New York overtuigt door vertrouwd design in gedurfde, nieuwe trendkleuren en oppervlakken.
Optimaal te combineren met de actuele tegeltrends.. Naast de beproefde randbescherming van de tegels bieden de hoogwaardige structuuroppervlakken naast de kleurstelling ook een nieuwe voelbare beleving.
Het assortiment met tegelprofielen is naast de klassieke variant Zwart mat geslepen uitgebreid met de varianten Champagne mat geslepen, Goudkleurig mat geslepen, Zilverkleurig mat geslepen en Titanium mat geslepen. Voor de gedurfde keuze zijn daarnaast nog de kleuren Sand Tropez, Stone Gray, Graphit en Oxid leverbaar.

Meer informatie

Bent u benieuwd geworden naar het assortiment tegelprofielen dat Ripstaal Group heeft? Of wilt u meer informatie over de maatvoering of kleuren mogelijkheden? Klik dan hieronder op de gewenste link en lees verder!

Assortiment tegelprofielen

Basic tegelprofielen

New York tegelprofielen


Ripstaal Group is naast officieel Blanke tegelprofielen dealer ook producent van verschillende afbouw producten. Zo zijn we marktleider in stucprofielen, produceren we onze eigen zwaluwstaartplaten en innoveren we er op los met de dagkantgipsplaten van onze Innovatie afdeling.