RIPSTAAL DAGKANTGIPSPLAAT®

De Dagkantgipsplaat® van Ripstaal. Een tijdbesparende totaaloplossing voor de perfecte afwerking van dagkanten Tijdwinst gegarandeerd.

Welkom bij Ripstaal Group

Ripstaal Group is toonaangevend producent van stucadoorsprofielen en andere afbouw gerelateerde producten zoals de Dagkantgipsplaat®. Tevens is Ripstaal producent van strekmetalen. Wij zijn een familiebedrijf met meer dan 40 jaar ervaring in deze branche.

Productie in eigen huis

De Dagkantgipsplaten® worden in eigen huis geproduceerd. Door de jarenlange ervaringen en een uitstekend contact met afnemers en gebruikers wordt niet alleen constant gewerkt aan het bewaken van de kwaliteit, maar onderzoeken we ook of vanuit de markt nog meer mogelijkheden wenselijk zijn. Natuurlijk geven we ook adviezen bij complexe werkzaamheden en kan bij grote projecten de toelevering “op maat” plaatsvinden. Daarnaast houden we ook nieuwe ontwikkelingen in het buitenland nauwlettend in de gaten en bekijken we of die ook voor Nederland interessant kunnen zijn.

Wat is de Dagkantgipsplaat®?

Dagkantgipsplaat® van Ripstaal is een tijdbesparende totaaloplossing voor de perfecte afwerking van dagkanten in elk renovatie- of nieuwbouwproject. De Ripstaal Dagkantgipsplaat® is zeer eenvoudig te plaatsen en maakt aftimmeren en schilderen overbodig. Hierdoor wordt een enorme tijdwinst gerealiseerd!

Vergelijking oude methode en Ripstaal Dagkant

Gelieerde Ripstaal afbouwproducten

klick-board gipsplaten Nederland Ripstaal

KlicK-board

Ripstaal KlicK-board® is een innovatieve gipsplaat die horizontaal wordt aangeleverd en die u snel en eenvoudig de gewenste vorm geeft door middel van een gepatenteerd uniek klikprofiel.

Easy Corner®

Met de Ripstaal Easy Corner worden uitwendige hoeken van stucwerk strak en stootvast afgewerkt. De zelfklevende hoekbeschermer is zeer geschikt voor het beschermen van uitwendige hoeken en is vervaardigd uit solide en duurzaam materiaal.

Stucprofielen

Ripstaal Group heeft jarenlange ervaring met het produceren van Stucadoorsprofielen. Onze Stucadoorsprofielen zijn van hoogwaardig materiaal en altijd op voorraad.

Voordelen Ripstaal Dagkantgipsplaat®

Tijdsbesparende Totaaloplossing

Snelle en perfecte afwerking van dagkanten in elk renovatie- en of nieuwbouw project. 60% besparing op arbeid en droogtijd behoort tot het verleden. Leverbaar in 12,5 mm gipsplaat met pvc hoekbeschermer en pvc hoekbeschermer met weefselstrook. Eventueel leverbaar in 9,5 mm gipsplaat met PVC hoekbeschermer.

Snel en eenvoudig te plaatsen

De Dagkantgipsplaten zijn makkelijk te plaatsen in 6 stappen.

Perfecte afwerking van Dagkanten

Gegarandeerde strakke afwerking. Geen last van krimpscheuren in de dagkanten. Stucwerk kan niet los scheuren van het kozijn dankzij venster aansluitprofiel en aftimmerwerk is overbodig.

Toepasbaar in elk renovatie- of nieuwbouwproject

Door de verschillende uitvoeringen is de dagkantgipsplaat in ieder bouwproject toe te passen. Van droogbouw tot en met natte afwerking. Voor iedere klus is de gewenste dagkantgipsplaat leverbaar. Informeer bij onze verkoopafdeling over de mogelijkheden.

Minimale afwerking benodigd

De zachte-pvc flens aan het U-profiel geeft altijd een strakke aansluiting op het kozijn. Door deze perfecte aansluiting is aftimmeren overbodig.

In diverse materialen en afmetingen verkrijgbaar

De dagkantgipsplaat is leverbaar is standaard gipsplaat, hydro plaat en diamond board. Standaardafmetingen zijn vanaf 150 mm breedte, oplopend met telkens 50 mm verkrijgbaar tot 400 mm. Lengte 2600 en 3000 mm. Op aanvraag vanaf 50 stuks is maatwerk leverbaar tot maximale breedte 1200 mm.

Montage in 6 eenvoudige stappen

1. Meet de lengte en de breedte van de dagkant en maak de Dagkantgipsplaat en het aansluitprofiel op maat.

2. Plak het aansluitprofiel tegen het kozijn en plaats de Dagkantgipsplaat in het profiel.

3. Spuit de achterzijde van de Dagkantgipsplaat in met een montage of lijmschuim die niet uitzet. Zorg ervoor met behulp van een winkelhaak of waterpas dat de dagkant gipsplaat haaks op het kozijn staat.

4. Wanneer het lijmschuim is uitgehard dienen de naden tussen de Dagkantgipsplaat en de vensterbank te worden gekit.

5. De wanden aansluitend op de dagkant kunnen nu worden gestukadoord. De dagkant zelf hoeft niet!

6. De Dagkantgipsplaat kan worden afgewerkt met vrijwel alle decoratieve materialen.

Specificaties

 

  • Standaard verkrijgbaar in lengte 3 meter en 2.60 meter
  • Standaard in 12,5 mm A-plaat/Diamond Board met PVC hoekbeschermer en PVC hoekbeschermer met weefselstrook. Eventueel ook leverbaar in 9,5 mm A-plaat met PVC hoekbeschermer
  • Verschillende uitvoeringen voor binnen en buiten (standaardgipsplaat en Diamond Board)
Certificering Dagkantgipsplaat®

Dagkantgipsplaten kopen?

Vind direct een verkooppunt van Ripstaal Dagkantgipsplaten bij u in de buurt! Voer uw adres of locatie in en krijg direct inzicht in de dichtsbijzijnde verkooppunnten van de Ripstaal Group Dagkantgipsplaten

Voor groothandels

Bent u onderdeel van een groothandel / bouwhandel? En heeft u interesse om de Ripstaal producten in uw assortiment op te nemen? Neem dan nu direct contact op onze verkoop-afdeling. Wij helpen u graag verder uw productrange te versterken met de innovatieve producten van Ripstaal Group.