Stucanet®/Steengaas

Stucanet Ripstaal Nederland

Stucanet®

Licht en stevig, flexibel, eenvoudig te monteren. Stucanet® is een draadpaneel uit een gelast gaas van verzinkte staaldraden met laag koolstofgehalte. Tussen de loopdraden en de inslagdraden zit een geperforeerd vochtabsorberend karton. De perforaties laten toe dat de mortel manueel of machinaal aangebracht wordt en zich rond de staaldraden vasthecht.

Stucanet® is de ideale pleisterdrager voor alle stucadoorswerken, binnen- en buitenbepleistering met zowel gips- (enkel voor binnen- bepleistering), kalk-, kalkcement of cementmortels.

Ons assortiment bestaat uit:

Producten Oppervlak
Stucanet® S Stucanet® S heeft 2 parallelle ronde bevestigingsdraden, en kan zowel in vlakke als in nietvlakke toepassingen (bijvoorbeeld boogvormen) gebruikt worden. Stucanet® S kan namelijk gemakkelijk in alle richtingen op vorm geplooid worden, dit in tegenstelling tot Stucanet® 80.
Stucanet® 80 Stucanet® 80 heeft een stevige platte draad ter bevestiging en is door zijn hogere stijfheid de ideale pleisterdrager voor vlakke toepassingen zoals plafonds en wanden. Dankzij zijn hogere stijfheid laat Stucanet® 80 toe met hogere tussenafstanden tussen bijvoorbeeld houten kepers of IPE-profielen te werken. Beide types zijn 70 cm breed en 240 cm lang.
Stucanet® RVS Op aanvraag is Stucanet® ook verkrijgbaar is roestvast staal.

Steengaas

Helpt scheurvorming in stucwerk voorkomen.
Steengaas is een pleisterdrager en bestaat uit een geweven mat van metaal- draad met op de kruispunten van de draden noppen gebakken klei in kruisvorm.

Steengaas Ripstaal Nederland
Producten Oppervlak Afmeting LxB
Normaal steengaas (rollen) 5 m2 4,92 m x 1,02 m
Normaal steengaas (gevouwen stroken) 5m2 4,92 m x 20,30 en 50 cm*
Normaal steengaas (DHZ rollen) 2,5m2 2,46 m x 1,02 m
RVS steengaas (rollen) 6m2 5,88 m x 1,02 m
RVS steengaas (gevouwen stroken) 5m2 5,88 m x 50 cm*

De genoemde maten zijn bij benadering *= andere breedtes zijn op aanvraag mogelijk

Efficiëntie en effectiviteit

Video

Ripstaal is altijd opzoek naar de meest eenvoudige en effectieve oplossingen zodat u uw doel zo snel mogelijk weet te bereiken.

Wij produceren als een van de weinige partijen in Europa het gehele assortiment aan afbouwproducten (o.a. bouwplaten, dagkantgipsplaten) en metalen stucprofielen (o.a kunststof, tegelprofielen) in eigen huis.

Bekijk onze bedrijfsvideo voor meer informatie over wie wij zijn en wat we doen.