Over ons

Ripstaal Group is eind jaren ’60 van de vorige eeuw opgericht als producent van metalen stucprofielen. Het bedrijf heeft zich in de in de loop der jaren ontwikkeld tot marktleider op het gebied van afbouwproducten voor de professionele bouwwereld. Ripstaal Group levert inmiddels in 14 Europese landen een uitgebreid assortiment van profielen en slimme, innovatieve afbouwproducten.

Doorontwikkeling, verbetering en innovatie

Als marktleider volgt Ripstaal Group de ontwikkelingen in de markt uiteraard op de voet. We zien behoeften veranderen en zijn daarom continu bezig met doorontwikkeling en verbetering van onze producten. Ook zetten we fors in op innovatie. We combineren onze technische knowhow met onze kennis van de markt om, in eigen huis, kostenbesparende innovatieve producten te ontwikkelen, te testen en te produceren.

Eenvoudiger, sneller en goedkoper afbouwen

Met de ontwikkeling en productie van innovatieve afbouwproducten wil Ripstaal Group bijdragen aan een oplossing voor twee kwesties waarmee de bouwbranche zich momenteel geconfronteerd ziet: de prijzen staan flink onder druk en er is een gebrek aan vakmensen. Onze innovatieve producten zijn zeer gebruiksvriendelijk en maken diverse handelingen op de bouwplaats overbodig. Dat maakt afbouwen eenvoudiger, sneller en goedkoper dan ooit.

Productie in eigen huis

Ripstaal Group produceert, als een van de weinige in Europa, haar gehele assortiment afbouwproducten en metalen stucprofielen in eigen huis. Dat betekent dat we snel en zeker kunnen leveren. Maar ook dat we direct en flexibel kunnen reageren op veranderingen in de markt of op probleemsituaties bij onze afnemers of hun klanten. Productie in eigen huis betekent bovendien dat we de scherpste prijzen kunnen hanteren.

Kwaliteit

Ripstaal Group beschouwt kwaliteit als de belangrijkste kernwaarde van het bedrijf. De kwaliteit van onze producten, onze medewerkers en onze bedrijfsprocessen wordt dan ook voortdurend gemonitord. Om ook op lange termijn hoge en constante kwaliteit te kunnen blijven garanderen, stellen we hoge eisen aan kwaliteitsmanagement en investeren we continu in up-to-date kennis en kunde van onze medewerkers.

Lid van Europrofiles

Ripstaal Group is lid van Europrofiles. Om het lidmaatschap te verkrijgen en te behouden moeten we voldoen aan de strenge eisen die deze Europese brancheorganisatie stelt op het gebied van materiaal en arbeid. Het lidmaatschap wordt na uitvoerige controles telkens voor slechts één jaar afgegeven. Door ons lidmaatschap van Europrofiles vallen al onze producten op het gehele Europese grondgebied onder een verzekerde garantie.

Materiaal en milieu

Om topkwaliteit te kunnen leveren worden onze producten alleen uit de allerbeste materialen vervaardigd. We gebruiken bijvoorbeeld eersteklas aluzink bandstaal, een hoogwaardige PVC en aluminium in speciale legeringen. De milieubelasting van deze materialen is voor ons een voortdurend punt van aandacht. Ripstaal Group treft zo veel mogelijk milieubesparende maatregelen en voldoet uiteraard aan alle milieuwet- en regelgeving.

Gesloten afvalsysteem

Milieubelasting als gevolg van onze bedrijfsactiviteiten proberen we tevens te beperken en beheersen door middel van ons gesloten afvalsysteem. Dit Europa-brede systeem verplicht onze leveranciers om restanten van door hen geleverde materialen retour te nemen. Onze klanten op hun beurt kunnen restmaterialen van door Ripstaal Group geleverde producten gratis retour brengen. Wij zorgen dan voor correcte afhandeling en verwerking ervan.

Verdere verduurzaming

Ripstaal Group streeft naar een verdere verduurzaming van de bedrijfsactiviteiten door milieuvriendelijke en energiebesparende maatregelen te nemen en door het duurzaamheidsbewustzijn van onze medewerkers te stimuleren (afvalscheiding, groene stroom, isolatie, energiezuinige verlichting, etc.). Ook het reduceren van brandstofverbruik en het gebruik van minder milieubelastende bedrijfswagens hebben voortdurend de aandacht.

Lees meer over onze duurzaamheid op onze duurzaam pagina.

Groothandel

De producten van Ripstaal Group worden door de groothandel in binnen- en buitenland verhandeld. Wij zorgen ervoor dat zij optimaal worden bevoorraad en dat zij up-to-date geïnformeerd zijn over onze producten en de toepassingsmogelijkheden daarvan. Desgewenst verzorgen we in-company trainingen van het personeel van de groothandelaren. Op die manier worden leveringszekerheid en productkwaliteit geborgd.

Service- en adviesteam

Werken met metalen stucprofielen en afbouwproducten vereist inzicht in soms complexe toepassingen. Veel informatie over onze producten en de toepassing daarvan is in de vorm van gebruikershandleidingen en instructiefilms beschikbaar via onze website. Voor het geval er toch nog vragen of onduidelijkheden zijn, hebben we een service- en adviesteam beschikbaar dat desgewenst deskundige ondersteuning biedt.

Erkend leerbedrijf

Ripstaal Group is sinds 2021 erkend leerbedrijf voor de opleiding Technicus Engineering. Wij stimuleren jonge professionals om te leren en door te groeien in de technische sector.