Prefab woningen met staalframe

prefab chalets nederland uit eigen fabriek ripstaal

Prefab staalframe is een vaak gebruikte structuur om een woning te bouwen. Staalframe is duurzaam en gemakkelijk te produceren in fabrieken, waardoor ze ideaal zijn voor modulaire woningen en transport. De prefab woningen met slaalframe worden steeds populairder en nemen hun rechtmatige plaats in als cruciale keuze voor huisbouwers die veilige en efficiënte huizen willen. De bouw van een prefab woning van staalframe is vrij gemakkelijk.

Wat is een prefab woning?

De term “prefab” is de afkorting voor geprefabriceerd, en dat is alles wat u moet weten over prefab woningen. Deze huizen worden vervaardigd in een fabriek en onmiddellijk overgedragen als volledige bouw. Zoals u kunt verwachten, is dit type huis uiterst gemakkelijk te maken en te verplaatsen in vergelijking met een traditioneel huis.

Prefab woningen komen in drie belangrijke iteraties: vervaardigd, kit en modulair. Hier is een korte uitsplitsing van elk:

  • Gefabriceerde woningen: Een huis in deze categorie wordt gebouwd in secties en in elkaar gezet door professionals en zware machines op de uiteindelijke locatie. Deze moeten volgen HUD eisen, dat wel.
  • Kit huizen: Deze huizen zijn veel eenvoudiger dan een vervaardigd huis, hoewel ze volgen een soortgelijke stijl van bouwen. In feite kunnen de meeste huizenkopers zelf een kit home bouwen.
  • Modulaire huizen: Deze woningen beschikken over veel meer personalisatie, bedrijven zullen vaak laten u de plattegrond van uw aankoop aan te passen. Echter, in tegenstelling tot vervaardigd en kit huizen, modulaire woningen hebben een onroerend fundament.

Wat is staalconstructie voor woningen?

Staalframe biedt een sterk, nauwkeurig, stabiel, en duurzaam alternatief voor traditionele houten kaders aan. In feite is lichtgewicht staal skeletbouw de superieure keuze voor woningbouw. De staalkaders komen in een brede waaier van grootte en vormen, veel meer dan standaardhout, en leveren een huis van uitstekende kwaliteit op.

De meeste staalbouw omvat uiterst sterk lichtgewicht staal. Voorbereid in een fabriek en ter plaatse geassembleerd, kan het staal ontwerpen in wezen elke structurele behoefte aanpassen.

De voor- en nadelen van prefab woningen met staalframe

De voordelen van prefab woningen met staalframe omvatten een grotere duurzaamheid en enorme ingebouwde veiligheidsvoorzieningen die het bouwproces versnellen. Deze eigenschappen omvatten:

  • Staalframe dat direct geaard is
  • Bestand tegen schimmel, termieten, huishoudelijk ongedierte, schimmel, enz.
  • Mogelijkheid om beschadigde elektrische bedrading te aarden
  • Sterk genoeg om aardbevingen van niveau 9 en winden van 150 mph te weerstaan
  • Bestand tegen waterschade
  • Een kozijn dat niet verbrandt bij brand
  • Roestvrij staal trekt niet krom en zet niet uit, dus uw investering is beschermd en behoudt zijn doorverkoopwaarde.

De nadelen van prefab woningen met staalframe zijn onder andere een verzwakt isolatievermogen. Je hebt ook speciale gereedschappen en vaardigheden nodig om het frame goed te bouwen. Staal skeletbouw is niet het meest energie-efficiënte geleidingsmateriaal omdat het warmte van huis absorbeert.

Prefab staalframe woning ontwerpen

Populaire ontwerpen met behulp van staalframe omvatten woningen met een moderne uitstraling. Veel huisontwerpen nemen metaal en glas op voor een ultramoderne look in gelaagde woningontwerpen.

Metaal en beton ontwerpen kunnen opnemen moderne beton ontwerpen die op maat gegoten vormen en heldere kleuren die niet zal vervagen of hoeft opnieuw te schilderen showcase.

Populaire ontwerpen omvatten een open en luchtige woning in Braziliaanse stijl met een sterke fundering als contrapunt voor het lichte maar duurzame bovenste deel van de woning.

Staalframe prefab materialen

Bijna alle materialen die in modulaire huizen worden gebruikt kunnen in staalframe prefab woningen worden gebruikt. Staalframe ondersteunt lichtgewicht en zware materialen met gelijke efficiëntie. U kunt de meeste prefab woningen maken met beton, staal en hout – zelfs lichte en luchtige woningen met een of meer glazen wanden. Hout, staal en beton zijn cruciale materialen die al eeuwenlang in woningen worden gebruikt.

Elk van deze materialen biedt voordelen en uitdagingen. Hout is licht en sterk, maar het is onderhevig aan waterschade, rot en ongedierte. Staal is sterk, zwaar, en duurder dan andere framing materialen, maar het is ideaal voor steviger huizen, vooral woningen met meerdere verdiepingen in het bouwproces.

Beton is het zwaarste materiaal, maar door geavanceerde vorm- en giettechnieken is het een geschikte – en zelfs gewaardeerde – optie voor unieke decoratieve ontwerpen. De meeste huiseigenaren beperken beton tot funderingen, structurele ondersteuning en speciale decoratieve elementen.

Het bouwproces van prefab woningen met staalframe

Het bouwproces van een prefab woning met staalframe gaat snel, maar het kan zijn dat u hulp of advies nodig heeft bij de montage. Uw woning arriveert meestal tussen 80% en 95% compleet op uw bouwplaats. Prefab woningen hebben 3 tot 4 maanden nodig om voor te bouwen en 2 tot 8 weken om op uw bouwplaats af te werken. Dat is in de veronderstelling dat u de fundering al heeft gelegd en alle bouwvergunningen heeft ontvangen.

Het pre-fabricage proces minimaliseert de tijd die nodig is voor het werk op de bouwplaats zonder in te boeten aan vakmanschap. Het eerste deel van het werk is het monteren van het staalframe. Meer en meer huiseigenaren kiezen voor staal skeletbouw, ondanks de hogere kosten dan hout, vanwege de grotere duurzaamheid en weerstand tegen schimmel, water, ongedierte en insecteninvasies. Staal vereist weinig grote reparaties en bijna geen onderhoud.

De precisie van prefab bouw betekent dat u niet te maken krijgt met materiaalafval en bouwvertragingen. De geprefabriceerde onderdelen van uw woning gaan perfect samen als u de instructies volgt. De onderdelen smelten samen in een perfect gesynchroniseerde volgorde. Zelfs als u kiest voor een aangepast ontwerp, zal het niet langer duren om de geprefabriceerde delen van uw woning in elkaar te zetten.