Met onze zonnepanelen voorkomen we jaarlijks dat 289.719 kg CO2 de lucht in gaat!

Lees meer

Ripstaal maakt gebruik van 100% zelf opgewekte groene stroom

Lees meer

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is bij Ripstaal een belangrijk onderwerp dat op verschillende manieren vorm krijgt. We maken ons hard voor het milieu. Hierdoor dragen we ons steentje bij aan een betere wereld. Ripstaal vindt het belangrijk om zuinig om te gaan met onze planeet. Dat doen wij door ons in te zetten op gebied van diverse vlakken.

Materiaal en milieu

Om topkwaliteit te kunnen leveren worden onze producten alleen uit de allerbeste materialen vervaardigd. We gebruiken bijvoorbeeld eersteklas aluzink bandstaal, een hoogwaardige PVC en aluminium in speciale legeringen. De milieubelasting van deze materialen is voor ons een voortdurend punt van aandacht. Ripstaal BV treft zo veel mogelijk milieubesparende maatregelen en voldoet uiteraard aan alle milieuwet- en regelgeving.

Gesloten afvalsysteem

Milieubelasting als gevolg van onze bedrijfsactiviteiten proberen we tevens te beperken en beheersen door middel van ons gesloten afvalsysteem. Dit Europa-brede systeem verplicht onze leveranciers om restanten van door hen geleverde materialen retour te nemen. Onze klanten op hun beurt kunnen restmaterialen van door Ripstaal BV geleverde producten gratis retour brengen. Wij zorgen dan voor correcte afhandeling en verwerking ervan.

Metalen restproducten worden retour genomen om gerecycled te worden.

Ook binnen de extrusie-afdeling speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Restmaterialen van PVC worden direct hervormd tot een nieuw bruikbaar materiaal. Met relatief weinig energie en met 100% behoud van grondstof kunnen er nieuwe PVC profielen worden gemaakt (de zogeheten extrusie). Hierdoor is onze extrusie 100% duurzaam.

Ripstaal
duurzaamheid in cijfers

Ripstaal maakt gebruik van 100% zelf opgewekte groene stroom

Ripstaal maakt gebruik van 100% zelf opgewekte groene stroom

1627 zonnepanelen op het dak liggen die samen 480 kWp opleveren

1627 zonnepanelen op het dak liggen die samen 480 kWp opleveren

Dat is bij elkaar opgeteld een totale oppervlakte van 1,4 voetbalveld

Dat is bij elkaar opgeteld een totale oppervlakte van 1,4 voetbalveld

289,719

Met onze zonnepanelen voorkomen we jaarlijks dat 289.719 kg CO2 de lucht in gaat.

Innovatie en verdere verduurzaming

Ripstaal investeert continu in innovatie in de bouw. Wij streven ernaar dat de door ons geleverde materialen zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Wij doen onderzoek naar minder milieubelastende materialen.

Wij streven naar een verdere verduurzaming van de bedrijfsactiviteiten door milieuvriendelijke en energiebesparende maatregelen te nemen en door het duurzaamheidsbewustzijn van onze medewerkers te stimuleren (afvalscheiding, groene stroom, isolatie, energiezuinige verlichting, etc.). Ook het reduceren van brandstofverbruik en het gebruik van minder milieubelastende bedrijfswagens hebben voortdurend de aandacht.

Wist u dat?

Ripstaal is 100% energie neutraal. En niet alleen binnen de eigen landsgrenzen! Onze dagkanten zijn zonder schok of stoot door de test gekomen bij onze Scandinavische buren! We zijn ook apetrots op deze milieuverklaring voor Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken!