ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN
VAN STAALFRAMEBOUW

Staalframebouw is de slimme oplossing voor projectontwikkelaars, aannemers en particulieren die geïnteresseerd zijn in snel en efficiënt (prefab) bouwen. Ontdek hier de mogelijkheden en voordelen van ons prachtige bouwsysteem.

REVOLUTIONAIRE BOUWMETHODE

Wat is staalframebouw?

Staalframebouw is een revolutionaire bouwmethode waarbij gebouwen worden gemaakt met behulp van lichtgewicht, koudgevormde stalen C-profielen. Deze profielen vormen de basis voor de wanden, vloeren en daken van een gebouw. Hierdoor ontstaat er een stalen skelet, waarna het gebouw simpel en snel afgewerkt kan worden.

De specifieke afmetingen zijn gemakkelijk aan te passen, waardoor vrijwel ieder bouwproject gerealiseerd kan worden met behulp van staalframebouw. Alle profielen worden vooraf gefabriceerd en zijn dankzij hun lichte gewicht eenvoudig te transporteren en te monteren. Dit resulteert in een aanzienlijke kortere bouwtijd op de bouwplaats.

ALLE KENNIS IN EIGEN HUIS

Waarom kiezen voor staalframebouw van Ripstaal?

Ripstaal Steel Framing is hét aanspreekpunt voor wie op zoek is naar staalframes van de beste kwaliteit. Met meer dan 24 jaar ervaring op het gebied van montagebouw, hebben wij veel kennis vergaard om te weten waar een goed staalframe aan moet voldoen. Zowel de engineering als de productie van de koudgevormde profielen vindt plaats in eigen huis. Ripstaal levert daarmee hoogwaardige frames met snelle levertijden, maar bovenal is onze kracht het volledig ontzorgen van onze opdrachtgevers door het totale proces aan te kunnen bieden.

Kwaliteit en rendement van staalframebouw

Staal is een materiaal van hoge kwaliteit, geproduceerd volgens strenge normen. Het ontwerp van koudgewalste staalprofielen wordt bepaald door de Eurocodes 3.

prefab woning bouwen proces

12 VILLA'S DRONTEN

2 ONDER 1 KAP HEUMEN

OPTOPPEN ZUSTERFLAT UTRECHT

Staalframebouw

Wat is staalframebouw?

Staalframebouw is een revolutionaire bouwmethode waarbij gebouwen worden gemaakt met behulp van stalen constructies. De specifieke afmetingen zijn gemakkelijk aan te passen, waardoor vrijwel ieder bouwproject gerealiseerd kan worden met behulp van staalframebouw.

Staalframebouw wordt steeds populairder

Tegenwoordig is er vraag naar duurzaam en lichter bouwen. Daarnaast is er de wens om sneller te bouwen om hiermee de bouwtijd en bouwkosten te verlagen.

Waarom steel framing van Ripstaal

Ripstaal Steel framing is hét aanspreekpunt voor wie op zoek is naar staalframes van de beste kwaliteit. Met meer dan 24 jaar ervaring op het gebied van montagebouw,

Hoe werkt het bouwproces in staalframebouw?

Het bouwproces in staalframebouw bestaat uit engineering, fabricage in de productiehal, transport en montage op de bouwplaats.

Prefab huis bouwen met steel framing

De techniek staalframebouw is inzetbaar voor het bouwen van unieke prefab woningen en ook voor grote hoeveelheden rijtjeshuizen.

Houtskeletbouw of staalframebouw

Steeds vaker wordt staalframebouw gezien als een beter alternatief dan een houtskeletbouw. Lichter van gewicht, maatvaster dankzij krimpvrije materialen, minder gevoelig voor klimaatinvloeden én bestand tegen ongedierte en schimmels.

Veelgestelde vragen over Staalframebouw

Prefab bouwen met staalframebouw biedt vele voordelen. Ten opzichte van traditionele bouwwijze werken dingen net wat anders. Daarom hieronder de veelgestelde vragen over bouwen met ons bouwsysteem.

Bij Ripstaal Steel Framing vinden wij het belangrijk om van begin tot eind betrokken te zijn bij het ontwerpen, produceren en plaatsen van onze stalen profielen. Zo doen we ons best om jouw ontwerp te realiseren met hoogwaardig staalframewerk dat de tand des tijds doorstaat.

De uiteindelijke kosten van staalframebouw zijn natuurlijk afhankelijk van het project waarvoor deze bouwtechniek wordt ingezet. Zo zijn niet alleen de afmetingen van de frames te personaliseren, maar ook de afwerking. Wel is het zo dat staalframebouw een relatief goedkope bouwmethode is. Zo bespaar je tot wel 30% op de ruwbouwkosten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met staalframebouw of de prijs van staalframebouw voor jouw project? Neem dan contact op met Ripstaal Steel Framing. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor je op, waarin we precies uitrekenen wat staalframebouw voor jouw beoogde project zal kosten.

Ieder bouwproject vraagt weer om een andere aanpak. Dit is niet alleen afhankelijk van de stijl van het pand, maar ook van de beschikbare materialen en de hoeveelheid tijd die het bouwproject in beslag mag nemen. Is tijd schaars of zijn er weinig vakmannen die bij de bouw kunnen helpen? Dan biedt prefab bouwen met staalframebouw een uitkomst. Daarvoor ben je bij Ripstaal Steel Framing aan het juiste adres.

Het voortraject is bij prefab bouwen altijd wat arbeidsintensiever. Om alles in goede banen te leiden dient er meer aandacht geschonken te worden aan de engineering en het voortraject vergt wat extra tekenwerk. Deze extra tijd en aandacht verdient zich makkelijk terug in de uitvoeringsfase. Het bouwen op de bouwplaats zelf gaat namelijk vele malen sneller. De voordelen van staalframebouw wegen zowel in financieel als praktisch oogpunt ruimschoots op tegen de nadelen, vooral als je het gaat vergelijken met traditionele bouw. Kortom, staalframebouw is de ideale bouwmethode.

Omdat de woorden op elkaar lijken is het verschil niet altijd duidelijk tussen de bouwsystemen staalframebouw en staalskeletbouw. Hoewel in beide bouwconstructies het grootste aandeel uit staal bestaat, zijn de constructies toch niet hetzelfde. Zo is staalframebouw vaak licht in gewicht, in tegenstelling tot staalskeletbouw. Daarnaast bestaan ze uit andere verbindingen (staalskeletbouw is laswerk en staalframebouw wordt middels zelftappende schroeven of met bouten en moeren in elkaar gezet). Voor meer informatie over de verschillen tussen deze twee bouwconstructies kunt u ons gerust bellen of mailen.

Dat is een misvatting. Het stalen frame is juist goed te isoleren en er zijn hogere isolatiewaarden te behalen in vergelijking met dezelfde wanddikte bij een traditionele bouwmethode.

Ripstaal levert veel staalframebouw in Nederland en België, maar ook internationaal worden onze stalen frames verzonden.

Meer informatie

Op zoek naar een staalframebouw aannemer? Ripstaal Steel framing is hét aanspreekpunt voor wie op zoek is naar staalframes van de beste kwaliteit. Neem vrijblijvend, telefonisch contact met ons op via +31(0)412 633 930 of stel je vraag per mail hieronder.

Neem contact met ons op