OPTOPPEN (BEDRIJFS)PAND

Mogelijkheden optoppen (bedrijfs)pand met staalframebouw

Ben jij een aannemer, architect, vastgoedondernemer of pandeigenaar en wil jij of jouw klant een bestaand (bedrijfs)pand uitbreiden? Dan kan je ook de hoogte in gaan. Dit neemt geen extra grond in beslag en met de lichtgewicht steelframing van Ripstaal is er veel mogelijk.

Ripstaal Steelframing is de expert op het gebied van staalframebouw en heeft veel ervaring met het optoppen van woningen en bedrijfspanden. Op deze manier creëer je op een effectieve wijze meer ruimte zonder dat de bestaande constructie  volledig op de schop moet.

Op basis van de technische tekening maakt Ripstaal Steelframing het ontwerp en worden de stalen profielen in onze fabriek gemaakt. Jij kan vervolgens aan de hand van de bouwtekening de stalen profielen assembleren. Het stalen frame kan vervolgens naar wens afgewerkt worden tot een volwaardige verdieping.

Benieuwd naar de voordelen van Steelframing bij het optoppen van een (bedrijfs)pand of de verschillende pakketopties die Ripstaal Steelframing aanbied? Lees dan verder!

Kijk mee naar het productieproces van Ripstaal Steelframing

Video afspelen over ripstaal staalframebouw chalet

Prefab: van tekening naar productie

De prefab bouw gaat zoals gezegd op basis van Steel Framing. De productie is een nauwkeurig proces en moet van te voren 100% berekend zijn. Daarom dienen wij een Technische tekening te hebben van jouw bouwproject. Een technische tekening wordt doorgaans gemaakt door een architect.

Op basis van de technische tekening kunnen wij starten met de engineering waarbij het bouwproject geanalyseerd wordt op het gebied van ontwerp en constructie. Hierbij bepalen we wat ervoor nodig is om een passend staalframewerk te maken voor jouw bouwontwerp.

Het is dus belangrijk dat een architect (of technisch tekenaar) je bijstaat. Wij kunnen zonder technische tekening geen offerte maken. 

Gerealiseerde projecten

De mogelijkheden voor het optoppen van een (bedrijfs)pand zijn eindeloos. Dit is een voorbeeld van een project waarbij we een zusterflat opgetopt hebben met een extra verdieping.

Ben je benieuwd naar andere prefab projecten zoals prefab schuren, prefab woningen of bedrijfspanden?

Kijk dan op onze projecten pagina!

Voordelen van het optoppen van een pand

Ieder bouwproject vraagt weer om een andere aanpak. Dit is niet alleen afhankelijk van het op te toppen pand, maar ook van de beschikbare materialen en de hoeveelheid tijd die het bouwproject in beslag mag nemen.

Dat zijn ook meteen de voordelen van het optoppen van een pand middels steelframing. Is tijd schaars en/of zijn er weinig vakmannen die bij de bouw kunnen helpen? Dan biedt prefab bouwen met staalframebouw een uitkomst en ben je bij Ripstaal Steel Framing aan het juiste adres.

Korte bouwtijd op locatie

Volledig geïsoleerd

Snelle levertijd

Beter voor het milieu

Minder vakmensen nodig bij het assembleren

Constante bouwkwaliteit

Wat kost het optoppen met Steelframing?

Wat is de prijs van optoppen middels Steelframing? Dit is een veelgestelde vraag en is afhankelijk van heel veel factoren zoals; 

 • De afmeting van de gewenste extra verdieping,
 • Het aantal verdiepingen,
 • Mate van afwerking bij levering (zie verschillende opties),
 • Overige materiaalkeuze


Optoppen met staalframebouw is in vergelijking met traditionele bouw een
veel goedkopere bouwmethode. Je kunt met staalframebouw tot wel 30 procent besparen op de ruwbouwkosten voor de bouw van een extra verdieping. Vraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan voor het optoppen van een bestaand pand middels staalframebouw.

ripstaal staalframebouw voor ondernemers prefab

Wat moet je nog meer weten over optoppen middels Staal Framebouw?

Prefab bouwen door middel van Steelframing is in basis een manier om het geraamte van een gebouw snel en eenvoudig op te zetten. Er gaat wel wat (reken)werk aan vooraf. Het stalenframe moet zo engineered zijn dat het aansluit op het bestaande gebouw. De frames worden vervolgens in een 3d tekenprogramma getekend. Deze tekening wordt ingevoerd in de machine die er vervolgens op maat gemaakte koudgevormde C-profielen van maakt.

Het geraamte van de optopping dient echter wel van binnen en buiten afgewerkt te worden. Denk dan aan bijvoorbeeld gevelbekleding en dakbedekking aan de buitenkant en voor binnen het loodgieterswerk, elektra en wandafwerking. Bij Ripstaal Steelframing heb je de keuze uit de volgende opties:

Bij deze optie leveren wij losse profielen die nog niet gemonteerd zijn. Dit betekent dat je een bouwpakket ontvangt dat op de bouwplaats volledig in elkaar gezet moet worden. We voorzien dit pakket met een installatietekening die aangeeft hoe het frame opgebouwd dient te worden. Hierdoor kunt u snel een eenvoudig het stalen geraamte monteren.

Wil je wat meer tijd besparen op de bouwplaats, dan is het mogelijk om deels gemonteerde frames te bestellen. Hierbij maken wij complete frames die vervolgens gemakkelijk aan elkaar te bevestigen zijn. Alle frames zijn genummerd en aan hand van een installatietekening is het stalen geraamte snel gemonteerd.

Bij deze optie zorgen wij niet alleen voor complete frames die eenvoudig te monteren zijn. Wij voorzien deze frames namelijk ook van buitenbeplating. Hierdoor is het mogelijk om snel en eenvoudig binnenleidingen en isolatie en een damp regulerende laag te plaats alvorens de wand volledig dichtgezet wordt.

Een gevel sluitend element is technisch uitdagend en daarom bij uitstek geschikt voor bouw professionals zoals een aannemer. Bij een gevel sluitend element maken wij het element prefab in onze fabriek en voorzien ze van alle benodigde materialen. De aannemer kan het element dan ook in één keer plaatsen. Ideaal voor renovatie projecten en herbestemmingen van gebouwen zoals bijvoorbeeld kantoren omzetten naar appartementen.

Meer informatie

Wil jij ook goedkoop en duurzaam project middels Staalframebouw? Vraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan voor het (om)bouwen van een prefab huis, kantoorpand of ander pand in staalframebouw. Vul ons interactieve formulier hier in

Waarom Ripstaal Group?

Bij Ripstaal combineren we prefab bouw met de voordelen van Staal framebouw. De voordelen zijn;

 • Lichte constructie. De stalen frames zijn licht van gewicht, veel lichter als traditionele bouw. Dit heeft meerdere voordelen, waaronder dat de fundering een stuk lichter uitgevoerd kan worden.
 • Duurzaam: De constructie is volledig herbruikbaar, er ontstaat weinig afval tijdens productie en makkelijk om kierdicht te bouwen.
 • Sterk: De constructie is zelfs bestand tegen zware stormen. Boktor en ander ongedierte kunnen de constructie niet aantasten (in tegenstelling tot houtskeletbouw)
 • Kostenbesparend: Tot wel 30% besparen op de ruwbouwkosten. Er is bijvoorbeeld minder arbeid nodig op de bouwplaats.
  • Architectonische vrijheid: Elke vorm is uit te voeren en grote overspanningen zijn mogelijk. Ook geschikt voor complexere projecten.
  • Voldoet aan alle eisen: Het ontwerp van koudgewalste staalprofielen voldoet aan eisen van de Eurocodes 3, en systeem voldoet aan alle eisen van het Bouwbesluit
  • Onder gecontroleerde weersomstandigheden vindt de productie plaats, onafhankelijk van regen, wind of vorst. Daarna volgt een snelle montage op de bouwplaats, zonder droogtijden.
  Nette bouwplaats: Als gevolg van minder te verrichten werkzaamheden op de bouwplaats en er is minder opslag van materialen noodzakelijk.
prefab huis bouwen