EEN PREFAB BEDRIJFSPAND BOUWEN

Mogelijkheden prefab bedrijfspand bouwen

Het is vrijwel altijd mogelijk om een prefab bedrijfspand, loods of kantoor te bouwen. Hoewel de onderdelen van het bedrijfspand vooraf in een productiefaciliteit worden gemaakt, is het heel eenvoudig om het ontwerp te personaliseren naar eigen smaak.

Bij Ripstaal gebruiken we voor het bouwen van prefab recreatiewoningen de techniek staalframebouw. Dit is zowel inzetbaar voor het bouwen van grote hoeveelheden bedrijfspanden, loodsen of kantoren, maar ook voor unieke bedrijfspanden met een geheel eigen karakter.

De prefab stalen constructie vormt de basis van het pand, waarbij het mogelijk is om de wanden met allerlei materialen te bekleden. Zo creëer je een strak en functioneel bedrijfspand door prefab te bouwen. Voor welke stijl je ook kiest: prefab bouwen is snel, effectief en bovendien kostenbesparend.

Gerealiseerde projecten

 

De mogelijkheden met prefab bouw zijn eindeloos. Dit zijn enkele voorbeelden van prefab panden die we hebben opgeleverd. Ben je benieuwd naar andere prefab projecten zoals prefab schuren, prefab woningen of vakantiewoningen? Kijk dan op onze projecten pagina!

Voordelen van prefab bedrijfspand bouwen

Ieder bouwproject vraagt weer om een andere aanpak. Dit is niet alleen afhankelijk van de stijl van het pand, maar ook van de beschikbare materialen en de hoeveelheid tijd die het bouwproject in beslag mag nemen.
Dat zijn ook meteen de voordelen van een prefab bedrijfspanden bouwen. Is tijd schaars en/of zijn er weinig vakmannen die bij de bouw kunnen helpen? Dan biedt prefab bouwen met staalframebouw een uitkomst en ben je bij Ripstaal Steel Framing aan het juiste adres.

 • Constante bouwkwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Beter voor het milieu
 • Minder vakmensen nodig bij het assembleren
 • Kortere bouwtijd op locatie
 • Prefab bouwen is minder weersgevoelig
 • Minder/geen materiaal verlies
prefab bedrijfspand bouwen Ripstaal Steelframing
prefab bedrijfspand bouwen Ripstaal Steelframing

Wat kost een prefab bedrijfspand?

Wat is de prijs van een prefab woning? Dit is een veelgestelde vraag en is afhankelijk van heel veel factoren zoals; 

 • De afmeting van de pand,
 • Het aantal verdiepingen
 • Het afwerkingsniveau dat je wilt bereiken,
 • Het soort pand dat je zoekt (loods, werkplaats, kantoor)
 • Overige materiaalkeuze


Prefab woning bouw met staalframebouw is in vergelijking met traditionele bouw een
veel goedkopere bouwmethode. Je kunt met staalframebouw tot wel 30 procent besparen op de ruwbouwkosten voor de bouw van jouw prefab bedrijfspand. Vraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan voor het bouwen van een prefab pand in staalframebouw.

Voorbeeld berekening

Een prefab bedrijfspand is over het algemeen goedkoper dan een bedrijfspand dat op de klassieke manier is gebouwd.

Voor een standaard bedrijfspand dien je rekening te houden met een prijs rond de 150.000 euro (exclusief bouwgrond) als deze via reguliere bouwmethode gebouwd is. Voor hetzelfde pand maar dan gebouwd door middel van prefab bouwmethode is de prijs rond de 30 procent lager wat neerkomt op 105.000 euro. Je bespaart in dit geval 45.000 euro.

Meer informatie

Wil jij ook snel een goedkoop en duurzame woning ontwerpen en bouwen? Vraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan voor het bouwen van een prefab huis in staalframebouw. Vul ons interactieve formulier hier in.

Waarom Ripstaal Group?

Bij Ripstaal combineren we prefab bouw met de voordelen van Staal framebouw. De voordelen zijn;

 • Lichte constructie. De stalen frames zijn licht van gewicht, veel lichter als traditionele bouw. Dit heeft meerdere voordelen, waaronder dat de fundering een stuk lichter uitgevoerd kan worden.
 • Duurzaam: De constructie is volledig herbruikbaar, er ontstaat weinig afval tijdens productie en makkelijk om kierdicht te bouwen.
 • Sterk: De constructie is zelfs bestand tegen zware stormen. Boktor en ander ongedierte kunnen de constructie niet aantasten (in tegenstelling tot houtskeletbouw)
 • Kostenbesparend: Tot wel 30% besparen op de ruwbouwkosten. Er is bijvoorbeeld minder arbeid nodig op de bouwplaats.
  • Architectonische vrijheid: Elke vorm is uit te voeren en grote overspanningen zijn mogelijk. Ook geschikt voor complexere projecten.
  • Voldoet aan alle eisen: Het ontwerp van koudgewalste staalprofielen voldoet aan eisen van de Eurocodes 3, en systeem voldoet aan alle eisen van het Bouwbesluit
  • Onder gecontroleerde weersomstandigheden vindt de productie plaats, onafhankelijk van regen, wind of vorst. Daarna volgt een snelle montage op de bouwplaats, zonder droogtijden.
  Nette bouwplaats: Als gevolg van minder te verrichten werkzaamheden op de bouwplaats en er is minder opslag van materialen noodzakelijk.
prefab huis bouwen