Prefab chalet kopen

Prefab staalframebouw chalet kopen

Welkom bij Ripstaal. Op deze pagina leggen wij alles uit over het kopen van prefab chalets en de geweldige aanbiedingen van Ripstaal Group. Prefab chalets hebben de afgelopen jaren in populariteit gewonnen in de vastgoedmarkt. Ze bieden comfort, stijl en duurzaamheid.

Ripstaal Group is een gerenommeerd bedrijf dat hoogwaardige prefab chalets produceert, vanuit onze eigen fabriek in Oss.

Prefab chalets hebben veel voordelen te bieden aan kopers. Allereerst zijn ze kostenefficiënt, waardoor mensen met verschillende budgetten van de luxe van een chalet kunnen genieten. Deze chalets zijn ook energiezuinig, waardoor ze milieuvriendelijk en duurzaam zijn. Daarnaast is de bouwtijd van een prefab chalet veel korter dan die van een traditioneel huis, wat betekent dat je snel kunt genieten van je nieuwe onderkomen.

Belangrijke informatie

 • Prefab chalets worden vervaardigd in een gecontroleerde omgeving, waardoor de bouwkwaliteit consistent hoog is.
 • Deze chalets kunnen snel worden gebouwd en geïnstalleerd, waardoor de bouwtijd aanzienlijk wordt verkort.
 • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, maten en configuraties om aan verschillende behoeften te voldoen.


Ten slotte bieden prefab chalets veel opties voor maatwerk, zodat je jouw droomchalet kunt creëren.

Veelgestelde vragen

Een prefab chalet is een kant-en-klaar vakantiehuis dat in een fabriek wordt geproduceerd en vervolgens naar de gewenste locatie wordt getransporteerd. Het is een populair alternatief voor traditioneel bouwen vanwege de vele voordelen die het biedt.

Normaal gesproken zijn hier geen vergunningen voor nodig. Om zeker te zijn, check met uw gemeente. Omdat de chalets onder de 70m2 zijn en ze worden geleverd op een onderstel met wielen, is hier geen vergunning voor nodig.
 • Volledige badkamer (toilet, douche met scherm, wastafel met spiegel)
 • Separaat toilet
 • Draai-kiep ramen
 • HR++ glas
 • Kozijnen en deuren zijn uitgevoerd met hoogwaardig kunststof
 • Vloerverwarming
 • Complete keuken (Spoelbak, kraan, inbouwkoelkast, keramische kookplaat, afzuigkap en vaatwasser)
 • Schakelaars, stopcontacten, tv aansluiting

De gemiddelde kostprijs van een prefab chalet van Ripstaal Group varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het chalet, het ontwerp, de materialen en eventuele extra functies. Zo zijn de kosten van ons ‘just nature’ model €100.000 (52m²
Woonkamer hoogte 3m.)

Voor specifieke prijsinformatie kunt u het beste rechtstreeks contact opnemen met Ripstaal Group via hun website www.ripstaal.nl of onze verkoopafdeling.

Ja, u kunt het interieur van het chalet aanpassen aan uw voorkeuren. Ripstaal Group biedt verschillende maatwerkopties, zodat u het interieur kunt ontwerpen op basis van uw smaak en behoeften. U kunt kiezen uit verschillende indelingen, materialen en afwerkingen om een chalet te creëren dat perfect bij uw levensstijl past.

De tijd die nodig is om een prefab chalet op locatie te monteren, kan variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van het chalet. Over het algemeen is de bouwtijd van prefab chalets echter korter dan die van traditionele bouwmethoden. De efficiënte productie in de fabriek en het gestandaardiseerde assemblageproces op locatie zorgen voor een snellere oplevering.

Prefab chalet modellen

Het kiezen van het juiste prefab chalet begint met het evalueren van je ruimte- en groottebehoeften. Denk na over het aantal slaapkamers en badkamers dat je wilt, evenals extra ruimtes zoals een studeerkamer of een hobbykamer. Verder moet je een ontwerp en indeling kiezen die bij jouw levensstijl passen. Overweeg ook de omgeving waarin het chalet zal worden geplaatst, zoals het klimaat en de landschappelijke aspecten.

Ripstaal Cube E

Bungalow-chalet-steelframing-prefab

Ripstaal Juste Nature

Chalet-Prefab-steelframing just nature

Ripstaal More Nature

ripstaal chalet vakantiewoning bungalow prefab

Maatwerk chalets

Liever maatwerk? 'Custom-made' chalets zijn ook mogelijk. Contacteer ons voor de mogelijkheden.

Prefab chalets projecten van Ripstaal

De toekomst van vakantiewoningen

Ripstaal Steelframing heeft 52 ‘More Nature‘ en 26 ‘Just Natureprefab chalets geplaatst in een nieuw vakantiepark in Hinderlopen, gelegen aan het IJsselmeer.

Een revolutie in prefab woningen

Dit project van Ripstaal Steelframing is geproduceerd volgens de voorschriften van de COA. Het park is gelegen in Venray. Ons team plaatste in totaal 26 ‘Just nature‘ modellen (13 voor 6 pers. en 13 voor 4 pers.)

Binnen kijken: Prefab chalets interieur

Kijk mee naar het productieproces van Ripstaal Steelframing

Video afspelen over ripstaal staalframebouw chalet

Prefab: van tekening naar productie

De prefab bouw gaat zoals gezegd op basis van Steel Framing. De productie is een nauwkeurig proces en moet van te voren 100% berekend zijn. Daarom dienen wij een Technische tekening te hebben van jouw bouwproject. Een technische tekening wordt doorgaans gemaakt door een architect.

Op basis van de technische tekening kunnen wij starten met de engineering waarbij het bouwproject geanalyseerd wordt op het gebied van ontwerp en constructie. Hierbij bepalen we wat ervoor nodig is om een passend staalframewerk te maken voor jouw bouwontwerp.

Het bouwproces van prefab chalets is gestroomlijnd en efficiënt. In onze fabrieken worden de geprefabriceerde componenten met uiterste precisie vervaardigd. Vervolgens worden deze componenten op de bouwplaats geassembleerd. Gedurende het hele proces worden strenge kwaliteitscontroles uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het chalet aan de hoogste normen voldoet.

Voordelen van een prefab chalet kopen
Prefab vakantiechalet: Staalframe

Ieder bouwproject vraagt weer om een andere aanpak. Dit is niet alleen afhankelijk van de stijl van het pand, maar ook van de beschikbare materialen en de hoeveelheid tijd die het bouwproject in beslag mag nemen.

Dat zijn ook meteen de voordelen van Steelframing voor het prefab bouwen van chalets. Is tijd schaars en/of zijn er weinig vakmannen die bij de bouw kunnen helpen? Dan biedt prefab bouwen met staalframebouw een uitkomst en ben je bij Ripstaal Steel Framing aan het juiste adres.

Korte bouwtijd op locatie

Volledig geïsoleerd

Snelle levertijd

Beter voor het milieu

Minder vakmensen nodig bij het assembleren

Constante bouwkwaliteit

Wat kost een staalframebouw prefab chalet?

Wat is de prijs van een prefab chalet, gebruikmakend van Steelframing? Dit is een veelgestelde vraag en is afhankelijk van heel veel factoren zoals; 

 • De afmeting van het chalet
 • Mate van afwerking bij levering (zie verschillende opties),
 • Overige materiaalkeuze

Chalets bouwen met staalframebouw is in vergelijking met traditionele bouw een veel goedkopere bouwmethode. Je kunt met staalframebouw tot wel 30 procent besparen op de ruwbouwkosten voor de bouw van een prefab loods. Vraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan voor het bouwen van een prefab loods in staalframebouw.

Wat moet je nog meer weten over prefab bouwen middels Staal Framebouw?

Prefab bouwen door middel van Steelframing is in basis een manier om het geraamte van een loods snel en eenvoudig op te zetten. Er gaat wel wat (reken)werk aan vooraf. De frames worden in een 3d tekenprogramma getekend. Deze tekening wordt ingevoerd in de machine die er vervolgens op maat gemaakte koudgevormde C-profielen van maakt.

Het geraamte van de prefab loods dient echter wel van binnen en buiten afgewerkt te worden. Denk dan aan bijvoorbeeld gevelbekleding en dakbedekking aan de buitenkant en voor binnen het loodgieterswerk, elektra en wandafwerking. Bij Ripstaal Steelframing heb je de keuze uit de volgende opties:

Bij deze optie leveren wij losse profielen die nog niet gemonteerd zijn. Dit betekent dat je een bouwpakket ontvangt dat op de bouwplaats volledig in elkaar gezet moet worden. We voorzien dit pakket met een installatietekening die aangeeft hoe het frame opgebouwd dient te worden. Hierdoor kunt u snel een eenvoudig het stalen geraamte monteren.

Wil je wat meer tijd besparen op de bouwplaats, dan is het mogelijk om deels gemonteerde frames te bestellen. Hierbij maken wij complete frames die vervolgens gemakkelijk aan elkaar te bevestigen zijn. Alle frames zijn genummerd en aan hand van een installatietekening is het stalen geraamte snel gemonteerd.

Bij deze optie zorgen wij niet alleen voor complete frames die eenvoudig te monteren zijn. Wij voorzien deze frames namelijk ook van buitenbeplating. Hierdoor is het mogelijk om snel en eenvoudig binnenleidingen en isolatie en een damp regulerende laag te plaats alvorens de wand volledig dichtgezet wordt.

Een gevel sluitend element is technisch uitdagend en daarom bij uitstek geschikt voor bouw professionals zoals een aannemer. Bij een gevel sluitend element maken wij het element prefab in onze fabriek en voorzien ze van alle benodigde materialen. De aannemer kan het element dan ook in één keer plaatsen. Ideaal voor renovatie projecten en herbestemmingen van gebouwen zoals bijvoorbeeld kantoren omzetten naar appartementen.

Meer informatie

Wil jij ook goedkoop en duurzaam project middels Staalframebouw? Vraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan voor het (om)bouwen van een prefab loods, kantoorpand of ander pand in staalframebouw. Vul ons interactieve formulier hier in.

Waarom Ripstaal Group?

Bij Ripstaal combineren we prefab bouw met de voordelen van Staal framebouw. De voordelen zijn;

 • Lichte constructie. De stalen frames zijn licht van gewicht, veel lichter als traditionele bouw. Dit heeft meerdere voordelen, waaronder dat de fundering een stuk lichter uitgevoerd kan worden.
 • Duurzaam: De constructie is volledig herbruikbaar, er ontstaat weinig afval tijdens productie en makkelijk om kierdicht te bouwen.
 • Sterk: De constructie is zelfs bestand tegen zware stormen. Boktor en ander ongedierte kunnen de constructie niet aantasten (in tegenstelling tot houtskeletbouw)
 • Kostenbesparend: Tot wel 30% besparen op de ruwbouwkosten. Er is bijvoorbeeld minder arbeid nodig op de bouwplaats.
  • Architectonische vrijheid: Elke vorm is uit te voeren en grote overspanningen zijn mogelijk. Ook geschikt voor complexere projecten.
  • Voldoet aan alle eisen: Het ontwerp van koudgewalste staalprofielen voldoet aan eisen van de Eurocodes 3, en systeem voldoet aan alle eisen van het Bouwbesluit
  • Onder gecontroleerde weersomstandigheden vindt de productie plaats, onafhankelijk van regen, wind of vorst. Daarna volgt een snelle montage op de bouwplaats, zonder droogtijden.
  Nette bouwplaats: Als gevolg van minder te verrichten werkzaamheden op de bouwplaats en er is minder opslag van materialen noodzakelijk.
prefab huis bouwen