EEN PREFAB HUIS BOUWEN

Mogelijkheden prefab huis bouwen

Het is vrijwel altijd mogelijk om een prefab woning te bouwen. Hoewel de onderdelen van het huis vooraf in een productiefaciliteit worden gemaakt, is het heel eenvoudig om het ontwerp te personaliseren naar eigen smaak.

Bij Ripstaal gebruiken we voor het bouwen van prefab woningen de techniek staalframebouw. Dit is zowel inzetbaar voor het bouwen van grote hoeveelheden woningen (bijvoorbeeld rijtjeshuizen), maar ook voor unieke woningen met een geheel eigen karakter.

De prefab stalen constructie vormt de basis van het pand, waarbij het mogelijk is om de wanden met allerlei materialen te bekleden. Zo creëer je een strak en modern huis door prefab te bouwen, maar ook een sfeervolle woning met eigen unieke uitstraling. Voor welke stijl je ook kiest: prefab bouwen is snel, effectief en bovendien kostenbesparend.

Ripstaal maakt allerlei soorten prefab woningen. Onder andere;

Prefab Villa

Een prefab villa is net als een normale villa ruim opgezet op een groot stuk grond met veel ruimte eromheen. De villa wordt in elementen aangeleverd op de bouwplaats waarna deze snel en effectief in elkaar gezet kan worden

Prefab vrijstaande woning

Een prefab vrijstaande woning wordt net als de prefab villa in elementen geleverd op de bouwplaats. Deze vorm van bouw is een stuk goedkoper dan reguliere woningbouw en kan ingezet worden voor particuliere projecten en voor grootschalige (nieuwbouw) projecten.

Prefab twee-onder-een-kap-woning

De prefab twee-onder-een-kap-woning valt precies tussen de vrijstaande woning en rijtjeswoning in. Alle voordelen van prefab woningbouw worden gecombineerd met gedeelde kosten voor beide huizen zoals de gezamenlijke muur en dak. Perfect voor bijvoorbeeld een generatiewoning.

Prefab rijtjeswoning

De prefab rijtjeswoning wordt vaak gebruikt bij grootschalige nieuwbouw. Na het afleveren van de elementen worden de woningen in rap tempo opgebouwd waardoor de afhankelijkheid van externe omstandigheden zoals het weer gereduceerd wordt. De woningen zijn snel wind- en waterdicht waardoor het project snel afgewerkt kan worden. Door de grotere oplage is deze vorm van prefab bouw vaak het goedkoopste.

ripstaal chalet vakantiewoning bungalow prefab

Voordelen van prefab huis bouwen

Ieder bouwproject vraagt weer om een andere aanpak. Dit is niet alleen afhankelijk van de stijl van het pand, maar ook van de beschikbare materialen en de hoeveelheid tijd die het bouwproject in beslag mag nemen.
Dat zijn ook meteen de voordelen van een prefab woning bouwen. Is tijd schaars en/of zijn er weinig vakmannen die bij de bouw kunnen helpen? Dan biedt prefab bouwen met staalframebouw een uitkomst en ben je bij Ripstaal Steel Framing aan het juiste adres.

 • Constante bouwkwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Beter voor het milieu
 • Kortere bouwtijd op locatie
 • Prefab bouwen is minder weersgevoelig
 • Minder/geen materiaal verlies
 • Minder vakmensen nodig bij het assembleren

Wat kost een prefab woning?

Wat is de prijs van een prefab woning? Dit is een veelgestelde vraag en is afhankelijk van heel veel factoren zoals; 

 1. De afmeting van de woning,
 2. Het afwerkingsniveau dat je wilt bereiken,
 3. Het type keuken of badkamer dat je uitkiest,
 4. Overige materiaalkeuze


Prefab woning bouw met staalframebouw is in vergelijking met traditionele bouw een
veel goedkopere bouwmethode. Je kunt met staalframebouw tot wel 30 procent besparen op de ruwbouwkosten voor de bouw van jouw prefab huis. Vraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan voor het bouwen van een prefab huis in staalframebouw.

Voorbeeld berekening

Een prefab woning is over het algemeen goedkoper dan een woning dat op de klassieke manier is gebouwd.

Voor een standaard woning dien je rekening te houden met een prijs rond de 170.000 euro (exclusief bouwgrond) als deze via reguliere bouwmethode gebouwd is. Voor hetzelfde huis maar dan gebouwd door middel van prefab bouwmethode is de prijs rond de 30 procent lager wat neerkomt op 127.500 euro. Je bespaart in dit geval 42.500 euro.

Meer informatie

Wil jij ook snel een goedkoop en duurzame woning ontwerpen en bouwen? Vraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan voor het bouwen van een prefab huis in staalframebouw. Vul ons interactieve formulier hier in.

Waarom Ripstaal Group?

Bij Ripstaal combineren we prefab bouw met de voordelen van Staal framebouw. De voordelen zijn;

 • Lichte constructie. De stalen frames zijn licht van gewicht, veel lichter als traditionele bouw. Dit heeft meerdere voordelen, waaronder dat de fundering een stuk lichter uitgevoerd kan worden.
 • Duurzaam: De constructie is volledig herbruikbaar, er ontstaat weinig afval tijdens productie en makkelijk om kierdicht te bouwen.
 • Sterk: De constructie is zelfs bestand tegen zware stormen. Boktor en ander ongedierte kunnen de constructie niet aantasten (in tegenstelling tot houtskeletbouw)
 • Kostenbesparend: Tot wel 30% besparen op de ruwbouwkosten. Er is bijvoorbeeld minder arbeid nodig op de bouwplaats.
  • Architectonische vrijheid: Elke vorm is uit te voeren en grote overspanningen zijn mogelijk. Ook geschikt voor complexere projecten.
  • Voldoet aan alle eisen: Het ontwerp van koudgewalste staalprofielen voldoet aan eisen van de Eurocodes 3, en systeem voldoet aan alle eisen van het Bouwbesluit
  • Onder gecontroleerde weersomstandigheden vindt de productie plaats, onafhankelijk van regen, wind of vorst. Daarna volgt een snelle montage op de bouwplaats, zonder droogtijden.
  Nette bouwplaats: Als gevolg van minder te verrichten werkzaamheden op de bouwplaats en er is minder opslag van materialen noodzakelijk.
prefab huis bouwen