EEN PREFAB MANTELZORGWONING KOPEN OF HUREN

Mogelijkheden prefab mantelzorgwoning

In Nederland kiezen steeds meer mensen voor het plaatsen van een mantelzorgwoning in de tuin of aan huis. Als alternatief voor bijvoorbeeld een verzorgingstehuis of andere zorginstelling.

Mantelzorgwoningen, of kortweg zorgwoningen kunnen op traditionele manier gebouwd worden. Hier is vaak een vergunning voor nodig of moet de woning voldoen aan de gemeentelijke regels die per gemeente kunnen verschillen. Daarnaast is deze bouwmethode duur en tijdrovend. Zodra het mantelzorg element verdwijnt mag de zorgwoning ook niet meer gebruikt worden om in te wonen. Hierdoor moeten bijvoorbeeld de badkamer en keuken verwijderd worden uit de woning. Op de website van de Rijksoverheid is hier meer over te vinden.

Een alternatieve methode is om een prefab zorgwoning te kopen of huren. De prefab zorgwoningen zijn in veel gevallen vergunningsvrij te plaatsen. Zodra het mantelzorg element verdwijnt kunt u de prefab mantelzorgwoning gemakkelijk weg (laten) halen.

ripstaal chalet vakantiewoning bungalow prefab
prefab chalet nederland laten bouwen

Prefab mantelzorgwoningen van Ripstaal Steelframing

 

Ripstaal maakt en verkoopt prefab zorgwoningen op maat. Daarnaast hebben wij een aantal prefab mantelzorgwoningen te huur die qua indeling hun waarde hebben bewezen in het verleden.

Bij Ripstaal gebruiken we voor het bouwen van prefab zorgwoningen  de techniek staalframebouw. Deze methode is sterk, lichtgewicht en het frame kan niet rotten wat bij houtskeletbouw wel het geval is.

De prefab stalen constructie vormt de basis van het pand, waarbij het mogelijk is om de wanden met allerlei materialen te bekleden. Zo creëer je een strak en moderne mantelzorgwoning door prefab te bouwen, maar ook een sfeervolle zorgwoningen met eigen unieke uitstraling. Voor welke stijl je ook kiest: prefab bouwen is snel, effectief en bovendien kostenbesparend.

Prefab: van tekening naar productie

Bent je geïnteresseerd in een mantelzorgwoning op maat? De productie hiervan is een nauwkeurig proces en moet van te voren 100% berekend zijn. Daarom dienen wij een Technische tekening te hebben van jouw bouwproject. Een technische tekening wordt doorgaans gemaakt door een architect.

Op basis van de technische tekening kunnen wij starten met de engineering waarbij het bouwproject geanalyseerd wordt op het gebied van ontwerp en constructie. Hierbij bepalen we wat ervoor nodig is om een passend staalframewerk te maken voor jouw bouwontwerp.

Het is dus belangrijk dat een architect (of technisch tekenaar) je bijstaat. Wij kunnen zonder technische tekening geen offerte maken. 

Gerealiseerde projecten

De mogelijkheden met prefab (woning)bouw zijn eindeloos. Bent u benieuwd hoe prefab bouwen eruit ziet en welke projecten wij onder andere hebben gedaan? Kijk dan het filmpje in het kader hiernaast.

Ben je benieuwd naar andere prefab projecten zoals prefab schuren, prefab woningen of bedrijfspanden?

Kijk dan op onze projecten pagina!

Video afspelen over ripstaal staalframebouw chalet
Voordelen van Prefab Zorgwoningen
ripstaal staalframebouw chalet

Meestal wordt een mantelzorgwoning geplaatst om te kunnen zorgen voor familielid of familieleden. Dit neemt al genoeg tijd en andere middelen in beslag. U zit dan ook niet op te wachten op lange bouwtijden en omslachtige vergunningsaanvragen.

Dat zijn ook meteen de voordelen van het prefab zorgwoning huren of kopen. Ripstaal bouwt op uw specificaties een woning op maat in de productiefaciliteit in Oss. Na oplevering wordt de prefab zorgwoning eenvoudig geplaatst op de aangegeven locatie. En dit alles vaak vergunningsvrij. Zo heeft u alle tijd vrij voor uw mantelzorgtaken.

Bij het huren van een prefab mantelzorgwoning kiest u uit ons assortiment een passende zorgwoning waarna wij deze komen plaatsen.

Korte bouwtijd op locatie

Snel te verwijderen van locatie

Snelle levertijd

Beter voor het milieu

Compleet aanbod van huur en koop

Vergunningsvrij

Wat kost een Prefab Mantelzorgwoning?

Wat is de prijs van een prefab zorgwoning? Dit is een veelgestelde vraag en is afhankelijk van heel veel factoren zoals;

 • De afmeting van de woning,
 • Het type keuken of badkamer dat je uitkiest,
 • Overige materiaalkeuze

  Prefab zorgwoning bouw met staalframebouw is in vergelijking met traditionele bouw een
  veel goedkopere bouwmethode. Je kunt met staalframebouw tot wel 30 procent besparen op de ruwbouwkosten voor de bouw van jouw prefab huisVraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan voor het bouwen van een prefab huis in staalframebouw.

Kies je voor mantelzorgwoning huren? Dan zijn er standaard prijzen op basis van afmeting en faciliteiten.

Steelframing interieur keuken prefab mantelzorgwoning

Voorbeeld berekening

Een prefab zorgwoning is over het algemeen goedkoper dan een woning dat op de klassieke manier is gebouwd.

Voor een standaard mantelzorgwoning dien je rekening te houden met een prijs rond de 140.000 euro (exclusief bouwgrond) als deze via reguliere bouwmethode gebouwd is. Voor hetzelfde huis maar dan gebouwd door middel van prefab bouwmethode is de prijs rond de 30 procent lager wat neerkomt op 98.000 euro. Je bespaart in dit geval 42.000 euro.

Meer informatie

Wil jij ook snel een goedkoop en duurzame woning ontwerpen en bouwen? Vraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan voor het bouwen van een prefab huis in staalframebouw. Vul ons interactieve formulier hier in.

Waarom Ripstaal Group?

Bij Ripstaal combineren we prefab bouw met de voordelen van Staal framebouw. De voordelen zijn;

 • Lichte constructie. De stalen frames zijn licht van gewicht, veel lichter als traditionele bouw. Dit heeft meerdere voordelen, waaronder dat de fundering een stuk lichter uitgevoerd kan worden.
 • Duurzaam: De constructie is volledig herbruikbaar, er ontstaat weinig afval tijdens productie en makkelijk om kierdicht te bouwen.
 • Sterk: De constructie is zelfs bestand tegen zware stormen. Boktor en ander ongedierte kunnen de constructie niet aantasten (in tegenstelling tot houtskeletbouw)
 • Kostenbesparend: Tot wel 30% besparen op de ruwbouwkosten. Er is bijvoorbeeld minder arbeid nodig op de bouwplaats.
  • Architectonische vrijheid: Elke vorm is uit te voeren en grote overspanningen zijn mogelijk. Ook geschikt voor complexere projecten.
  • Voldoet aan alle eisen: Het ontwerp van koudgewalste staalprofielen voldoet aan eisen van de Eurocodes 3, en systeem voldoet aan alle eisen van het Bouwbesluit
  • Onder gecontroleerde weersomstandigheden vindt de productie plaats, onafhankelijk van regen, wind of vorst. Daarna volgt een snelle montage op de bouwplaats, zonder droogtijden.
  Nette bouwplaats: Als gevolg van minder te verrichten werkzaamheden op de bouwplaats en er is minder opslag van materialen noodzakelijk.
prefab huis bouwen