EEN PREFAB TUINKANTOOR KOPEN

Mogelijkheden prefab tuinkantoor

Ben je meer thuis gaan werken en is dat blijvend? Is het soms lastig te combineren met je thuissituatie zoals een druk gezinsleven of te weinig (kantoor) ruimte in huis? Overweeg dan om je thuiskantoor te verruilen voor een tuinkantoor.

Het idee van tuinkantoren is niet nieuw. Veel tuinhuisjes of schuurtjes werden door de handige doe-het-zelver omgebouwd tot een kantoor in de tuin. Het is echter moeilijk om zulke bouwwerken aangenaam te krijgen wanneer het buiten koud of juist warm is. Daarnaast is niet iedereen een doe-het-zelver of is er simpelweg te weinig tijd om dit te maken.

Een alternatief is een prefab tuinkantoor van Ripstaal op basis van Steelframing. De tuinkantoor unit is volledig geïsoleerd en voldoet aan de modernste bouweisen. Daarnaast kan de tuinkantoor unit door het slimme ontwerp naar wens aangepast worden.

De prefab tuinkantoor unit kan vaak geplaatst worden zonder vergunning. De regels kunnen per gemeente verschillen. Wij raden daarom altijd aan om het bestemmingsplan te controleren bij uw gemeente. Op zoek naar wat meer informatie over het vergunningsvrij plaatsen van een prefab tuinkantoor unit? In dit artikel vind je meer informatie.

Prefab tuinkantoor van Ripstaal Steelframing

Bij Ripstaal gebruiken we voor het bouwen van prefab tuinkantoor units de techniek staalframebouw. Deze methode is sterk, lichtgewicht en het frame kan niet rotten wat bij houtskeletbouw wel het geval is.

De prefab stalen constructie vormt de basis van het pand, waarbij het mogelijk is om de wanden met allerlei materialen te bekleden. Zo creëer je een strak en modern tuinkantoor door prefab te bouwen, maar ook een sfeervol tuinkantoor met eigen unieke uitstraling. Voor welke stijl je ook kiest: prefab bouwen is snel, effectief en bovendien kostenbesparend.

ripstaal chalet vakantiewoning bungalow prefab
prefab chalet nederland laten bouwen

Prefab: van tekening naar productie

Bent je geïnteresseerd in een tuinkantoor op maat? De productie hiervan is een nauwkeurig proces en moet van te voren 100% berekend zijn. Daarom dienen wij een Technische tekening te hebben van jouw bouwproject. Een technische tekening wordt doorgaans gemaakt door een architect.

Op basis van de technische tekening kunnen wij starten met de engineering waarbij het bouwproject geanalyseerd wordt op het gebied van ontwerp en constructie. Hierbij bepalen we wat ervoor nodig is om een passend staalframewerk te maken voor jouw bouwontwerp.

Het is dus belangrijk dat een architect (of technisch tekenaar) je bijstaat. Wij kunnen zonder technische tekening geen offerte maken.

Kies je een standaard model tuinkantoor? Dan is bovenstaande niet nodig.

Gerealiseerde projecten

De mogelijkheden met prefab (woning)bouw zijn eindeloos. Bent u benieuwd hoe prefab bouwen eruit ziet en welke projecten wij onder andere hebben gedaan? Kijk dan het filmpje in het kader hiernaast.

Ben je benieuwd naar andere prefab projecten zoals prefab schuren, prefab woningen of bedrijfspanden?

Kijk dan op onze projecten pagina!

Video afspelen over ripstaal staalframebouw chalet
Voordelen van een Prefab Tuinkantoor
ripstaal staalframebouw chalet

Het hebben van een tuinkantoor heeft vele voordelen:

 • Ongestoord werken
 • Genieten van het ‘groen’ in de tuin
 • Duidelijke grens tussen werk en privé creëren voor jezelf en het gezin
 • Geen reistijd en dus meer privé tijd
 •  In sommige gevallen is de aankoop en andere gemaakte kosten zakelijk aftrekbaar
 
Naast deze voordelen heeft het hebben van een extra ruimte in de tuin ook het voordeel dat jij of je gezin buiten kantoortijden en ruimte beschikbaar hebt om te gebruiken voor bijvoorbeeld studie, relaxen of als hobbyruimte.

Korte bouwtijd op locatie

Volledig geïsoleerd

Snelle levertijd

Beter voor het milieu

Veel (zakelijke) voordelen

Vergunningsvrij in veel gevallen

Wat kost een Prefab Tuinkantoor unit?

Wat is de prijs van een prefab Tuinkantoor? Dit is een veelgestelde vraag en is afhankelijk van heel veel factoren zoals; 

 • De afmeting,
 • De faciliteiten (toilet, keuken, etc)
 • Overige materiaalkeuze

 

Prefab bouwen met staalframebouw is in vergelijking met traditionele bouw een veel goedkopere bouwmethode. Je kunt met staalframebouw tot wel 30 procent besparen op de ruwbouwkosten. Vraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan voor de aanschaf van een prefab tuinkantoor unit.

ripstaal staalframebouw voor ondernemers prefab

Voorbeeld berekening

Een prefab tuinkantoor unit is over het algemeen goedkoper dan een gebouw dat op de klassieke manier is gebouwd.

Voor een standaard tuinkantoor dien je rekening te houden met een prijs rond de 50.000 euro (exclusief bouwgrond) als deze via reguliere bouwmethode gebouwd is. Voor hetzelfde huis maar dan gebouwd door middel van prefab bouwmethode is de prijs rond de 30 procent lager wat neerkomt op 35.000 euro. Je bespaart in dit geval 15.000

Meer informatie

Wil jij ook snel een goedkoop en duurzaam tuinkantoor aanschaffen en laten plaatsen? Vraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan.. Vul ons interactieve formulier hier in.

Waarom Ripstaal Group?

Bij Ripstaal combineren we prefab bouw met de voordelen van Staal framebouw. De voordelen zijn;

 • Lichte constructie. De stalen frames zijn licht van gewicht, veel lichter als traditionele bouw. Dit heeft meerdere voordelen, waaronder dat de fundering een stuk lichter uitgevoerd kan worden.
 • Duurzaam: De constructie is volledig herbruikbaar, er ontstaat weinig afval tijdens productie en makkelijk om kierdicht te bouwen.
 • Sterk: De constructie is zelfs bestand tegen zware stormen. Boktor en ander ongedierte kunnen de constructie niet aantasten (in tegenstelling tot houtskeletbouw)
 • Kostenbesparend: Tot wel 30% besparen op de ruwbouwkosten. Er is bijvoorbeeld minder arbeid nodig op de bouwplaats.
  • Architectonische vrijheid: Elke vorm is uit te voeren en grote overspanningen zijn mogelijk. Ook geschikt voor complexere projecten.
  • Voldoet aan alle eisen: Het ontwerp van koudgewalste staalprofielen voldoet aan eisen van de Eurocodes 3, en systeem voldoet aan alle eisen van het Bouwbesluit
  • Onder gecontroleerde weersomstandigheden vindt de productie plaats, onafhankelijk van regen, wind of vorst. Daarna volgt een snelle montage op de bouwplaats, zonder droogtijden.
  Nette bouwplaats: Als gevolg van minder te verrichten werkzaamheden op de bouwplaats en er is minder opslag van materialen noodzakelijk.
prefab huis bouwen