PREFAB VAKANTIEWONING BOUWEN

Mogelijkheden prefab vakantiewoning bouwen

Het is vrijwel altijd mogelijk om een prefab vakantiewoning of chalet te bouwen. Hoewel de onderdelen van het huis vooraf in een productiefaciliteit worden gemaakt, is het heel eenvoudig om het ontwerp te personaliseren naar eigen smaak.

Bij Ripstaal gebruiken we voor het bouwen van prefab recreatiewoningen de techniek staalframebouw. Dit is zowel inzetbaar voor het bouwen van grote hoeveelheden recreatiewoningen (bijvoorbeeld chalets of bungalows), maar ook voor unieke vakantiewoningen met een geheel eigen karakter.

De prefab stalen constructie vormt de basis van het pand, waarbij het mogelijk is om de wanden met allerlei materialen te bekleden. Zo creëer je een strak en moderne vakantiewoning door prefab te bouwen, maar ook een sfeervolle chalet of bungalow met eigen unieke uitstraling. Voor welke stijl je ook kiest: prefab bouwen is snel, effectief en bovendien kostenbesparend.

Kijk mee naar het productieproces van Ripstaal Steelframing

Video afspelen over ripstaal staalframebouw chalet

Prefab: van tekening naar productie

De prefab bouw gaat zoals gezegd op basis van Steel Framing. De productie is een nauwkeurig proces en moet van te voren 100% berekend zijn. Daarom dienen wij een Technische tekening te hebben van jouw bouwproject. Een technische tekening wordt doorgaans gemaakt door een architect.

Op basis van de technische tekening kunnen wij starten met de engineering waarbij het bouwproject geanalyseerd wordt op het gebied van ontwerp en constructie. Hierbij bepalen we wat ervoor nodig is om een passend staalframewerk te maken voor jouw bouwontwerp.

Het is dus belangrijk dat een architect (of technisch tekenaar) je bijstaat. Wij kunnen zonder technische tekening geen offerte maken. 

ripstaal chalet vakantiewoning bungalow prefab
prefab chalet nederland laten bouwen

Gerealiseerde projecten

De mogelijkheden met prefab (woning)bouw zijn eindeloos. Bent u benieuwd hoe prefab bouwen eruit ziet en welke projecten wij onder andere hebben gedaan? Kijk dan het filmpje in het kader hiernaast.

Ben je benieuwd naar andere prefab projecten zoals prefab schuren, prefab woningen of bedrijfspanden?

Kijk dan op onze projecten pagina!

De toekomst van vakantiewoningen

Ripstaal Steelframing heeft 52 ‘More Nature‘ en 26 ‘Just Natureprefab chalets geplaatst in een nieuw vakantiepark in Hinderlopen, gelegen aan het IJsselmeer.

Een revolutie in prefab woningen

Dit project van Ripstaal Steelframing is speciaal geproduceerd volgens de voorschriften van de COA. Het park is gelegen in Venray. Ons toegewijde team heeft in totaal 26 ‘Just nature‘ modellen geplaatst, waarvan 13 voor 6 personen en 13 voor 4 personen.

Voordelen van een prefab chalet
kantoorunit-prefab-staalframebouw-ripstaal

Ieder bouwproject vraagt weer om een andere aanpak. Dit is niet alleen afhankelijk van de stijl van het pand, maar ook van de beschikbare materialen en de hoeveelheid tijd die het bouwproject in beslag mag nemen.

Dat zijn ook meteen de voordelen van een prefab recreatiewoning bouwen. Is tijd schaars en/of zijn er weinig vakmannen die bij de bouw kunnen helpen? Dan biedt prefab bouwen met staalframebouw een uitkomst en ben je bij Ripstaal Steel Framing aan het juiste adres.

Korte bouwtijd op locatie

Volledig geïsoleerd

Snelle levertijd

Beter voor het milieu

Minder vakmensen nodig bij het assembleren

Constante bouwkwaliteit

Wat kost een Prefab vakantiewoning?

Wat is de prijs van een prefab woning? Dit is een veelgestelde vraag en is afhankelijk van heel veel factoren zoals; 

 • De afmeting van de woning,
 • Het aantal verdiepingen
 • Mate van afwerking bij levering (zie verschillende opties),
 • Het type keuken of badkamer dat je uitkiest,
 • Overige materiaalkeuze


Prefab woning bouw met staalframebouw is in vergelijking met traditionele bouw een
veel goedkopere bouwmethode. Je kunt met staalframebouw tot wel 30 procent besparen op de ruwbouwkosten voor de bouw van jouw prefab huisVraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan voor het bouwen van een prefab huis in staalframebouw.

Mate van afwerking bij levering (zie verschillende opties).

Voorbeeld berekening

Een prefab vakantiewoning is over het algemeen goedkoper dan een woning dat op de klassieke manier is gebouwd.

Voor een standaard vakantiewoning dien je rekening te houden met een prijs rond de 130.000 euro (exclusief bouwgrond) als deze via reguliere bouwmethode gebouwd is. Voor hetzelfde huis maar dan gebouwd door middel van prefab bouwmethode is de prijs rond de 30 procent lager liggen wat neerkomt op 91.000 euro. Je bespaart in dit geval 39.000 euro.

Chalet-Prefab-steelframing just nature
prefab chalets nederland uit eigen fabriek ripstaal
Bungalow-chalet-steelframing-prefab
prefab chalets van ripstaal group

Wat moet je nog meer weten over Prefab vakantiewoning bouwen met Steelframing?


Prefab bouwen door middel van Steelframing is in basis een manier om het geraamte van een gebouw snel en eenvoudig op te zetten. Er gaat wel wat (reken)werk aan vooraf. Het stalenframe moet zo engineered zijn dat het het gewicht van het gebouw op zich kan nemen. De frames worden vervolgens in een 3d tekenprogramma getekend. Deze tekening wordt ingevoerd in de machine die er vervolgens op maat gemaakte koudgevormde C-profielen van maakt.

Het geraamte van de vakantiewoning dient echter wel van binnen en buiten afgewerkt te worden. Denk dan aan bijvoorbeeld gevelbekleding en dakbedekking aan de buitenkant en voor binnen het loodgieterswerk, elektra, wandafwerking en natuurlijk de badkamer en keuken.

Bij deze optie leveren wij losse profielen die nog niet gemonteerd zijn. Dit betekent dat je een bouwpakket ontvangt dat op de bouwplaats volledig in elkaar gezet moet worden. We voorzien dit pakket met een installatietekening die aangeeft hoe het frame opgebouwd dient te worden. Hierdoor kunt u snel een eenvoudig het stalen geraamte monteren.

Wil je wat meer tijd besparen op de bouwplaats, dan is het mogelijk om deels gemonteerde frames te bestellen. Hierbij maken wij complete frames die vervolgens gemakkelijk aan elkaar te bevestigen zijn. Alle frames zijn genummerd en aan hand van een installatietekening is het stalen geraamte snel gemonteerd.

Bij deze optie zorgen wij niet alleen voor complete frames die eenvoudig te monteren zijn. Wij voorzien deze frames namelijk ook van buitenbeplating. Hierdoor is het mogelijk om snel en eenvoudig binnenleidingen en isolatie en een damp regulerende laag te plaats alvorens de wand volledig dichtgezet wordt.

Een gevel sluitend element is technisch uitdagend en daarom bij uitstek geschikt voor bouw professionals zoals een aannemer. Bij een gevel sluitend element maken wij het element prefab in onze fabriek en voorzien ze van alle benodigde materialen. De aannemer kan het element dan ook in één keer plaatsen. Ideaal voor renovatie projecten en herbestemmingen van gebouwen zoals bijvoorbeeld kantoren omzetten naar appartementen.

Meer informatie

Wil jij ook snel een goedkoop en duurzame woning ontwerpen en bouwen? Vraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan voor het bouwen van een prefab huis in staalframebouw. Vul ons interactieve formulier hier in.

Waarom Ripstaal Group?

Bij Ripstaal combineren we prefab bouw met de voordelen van Staal framebouw. De voordelen zijn;

 • Lichte constructie. De stalen frames zijn licht van gewicht, veel lichter als traditionele bouw. Dit heeft meerdere voordelen, waaronder dat de fundering een stuk lichter uitgevoerd kan worden.
 • Duurzaam: De constructie is volledig herbruikbaar, er ontstaat weinig afval tijdens productie en makkelijk om kierdicht te bouwen.
 • Sterk: De constructie is zelfs bestand tegen zware stormen. Boktor en ander ongedierte kunnen de constructie niet aantasten (in tegenstelling tot houtskeletbouw)
 • Kostenbesparend: Tot wel 30% besparen op de ruwbouwkosten. Er is bijvoorbeeld minder arbeid nodig op de bouwplaats.
 • Architectonische vrijheid: Elke vorm is uit te voeren en grote overspanningen zijn mogelijk. Ook geschikt voor complexere projecten.
 • Voldoet aan alle eisen: Het ontwerp van koudgewalste staalprofielen voldoet aan eisen van de Eurocodes 3, en systeem voldoet aan alle eisen van het Bouwbesluit
 • Onder gecontroleerde weersomstandigheden vindt de productie plaats, onafhankelijk van regen, wind of vorst. Daarna volgt een snelle montage op de bouwplaats, zonder droogtijden.
 • Nette bouwplaats: Als gevolg van minder te verrichten werkzaamheden op de bouwplaats en er is minder opslag van materialen noodzakelijk.
prefab huis bouwen