PREFAB WONING PROJECTEN

Mogelijkheden prefab woning projecten met staalframebouw

Ben jij een aannemer, architect projectontwikkelaar of vastgoedondernemer  en ben jij bezig met het ontwikkelen van meerdere woningen of andere prefab woning projecten? Denk dan aan Staalframebouw waarbij je snel en goedkoop een meerdere op maat gemaakte woningen kunt neerzetten voor jezelf of je klant.

Ripstaal Steelframing is de expert op het gebied van staalframebouw en heeft veel ervaring met het fabriceren van verschillende woningen op basis van Steelframing.

Op basis van de technische tekening maakt Ripstaal Steelframing het ontwerp en worden de stalen profielen in onze fabriek gemaakt. Jij kan vervolgens aan de hand van de bouwtekening de stalen profielen assembleren. Het stalen frame kan vervolgens naar wens afgewerkt worden tot volwaardige woningen.

Benieuwd naar de voordelen van Steelframing bij het bouwen van prefab woningen of de verschillende pakketopties die Ripstaal Steelframing aanbied? Lees dan verder!

Kijk mee naar het productieproces van Ripstaal Steelframing

Video afspelen over ripstaal staalframebouw chalet

Prefab: van tekening naar productie

De prefab bouw gaat zoals gezegd op basis van Steel Framing. De productie is een nauwkeurig proces en moet van te voren 100% berekend zijn. Daarom dienen wij een Technische tekening te hebben van jouw bouwproject. Een technische tekening wordt doorgaans gemaakt door een architect.

Op basis van de technische tekening kunnen wij starten met de engineering waarbij het bouwproject geanalyseerd wordt op het gebied van ontwerp en constructie. Hierbij bepalen we wat ervoor nodig is om een passend staalframewerk te maken voor jouw bouwontwerp.

Het is dus belangrijk dat een architect (of technisch tekenaar) je bijstaat. Wij kunnen zonder technische tekening geen offerte maken. 

Gerealiseerde projecten

De mogelijkheden voor het prefab bouwen van woningen zijn eindeloos. Denk aan prefab rijtjeswoningen, vrijstaande huizen of chalet woningen op bijvoorbeeld een recreatiepark. Kijk dan het filmpje in het kader hiernaast.

Ben je benieuwd naar andere prefab projecten zoals prefab schuren, prefab woningen of bedrijfspanden?

Kijk dan op onze projecten pagina!

Voordelen van prefab Woningen bouwen met Steelframing
kantoorunit-prefab-staalframebouw-ripstaal

Ieder bouwproject vraagt weer om een andere aanpak. Dit is niet alleen afhankelijk van de stijl van het pand, maar ook van de beschikbare materialen en de hoeveelheid tijd die het bouwproject in beslag mag nemen.

Dat zijn ook meteen de voordelen van Steelframing voor het prefab bouwen van woningen. Is tijd schaars en/of zijn er weinig vakmannen die bij de bouw kunnen helpen? Dan biedt prefab bouwen met staalframebouw een uitkomst en ben je bij Ripstaal Steel Framing aan het juiste adres.

Korte bouwtijd op locatie

Volledig geïsoleerd

Snelle levertijd

Beter voor het milieu

Minder vakmensen nodig bij het assembleren

Constante bouwkwaliteit

Wat kost prefab woningbouw met Steelframing?

Wat is de prijs van een prefab woningbouw middels Steelframing? Dit is een veelgestelde vraag en is afhankelijk van heel veel factoren zoals; 

 • De afmeting van de woning(en)
 • Het soort woning
 • Het aantal verdiepingen,
 • Mate van afwerking bij levering (zie verschillende opties),
 • Overige materiaalkeuze


Prefab woningen bouwen met staalframebouw is in vergelijking met traditionele bouw een
veel goedkopere bouwmethodeJe kunt met staalframebouw tot wel 30 procent besparen op de ruwbouwkosten voor de bouw van prefab woningen. Vraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan voor het bouwen van een prefab woning in staalframebouw.

Wat moet je nog meer weten over prefab woningen bouwen middels Staal Framebouw?

Prefab bouwen door middel van Steelframing is in basis een manier om het geraamte van een gebouw snel en eenvoudig op te zetten. Er gaat wel wat (reken)werk aan vooraf.  De frames worden  in een 3d tekenprogramma getekend. Deze tekening wordt ingevoerd in de machine die er vervolgens op maat gemaakte koudgevormde C-profielen van maakt.

Het geraamte van de prefab woningen dient echter wel van binnen en buiten afgewerkt te worden. Denk dan aan bijvoorbeeld gevelbekleding en dakbedekking aan de buitenkant en voor binnen het loodgieterswerk, elektra en wandafwerking. Bij Ripstaal Steelframing heb je de keuze uit de volgende opties:

Bij deze optie leveren wij losse profielen die nog niet gemonteerd zijn. Dit betekent dat je een bouwpakket ontvangt dat op de bouwplaats volledig in elkaar gezet moet worden. We voorzien dit pakket met een installatietekening die aangeeft hoe het frame opgebouwd dient te worden. Hierdoor kunt u snel een eenvoudig het stalen geraamte monteren.

Wil je wat meer tijd besparen op de bouwplaats, dan is het mogelijk om deels gemonteerde frames te bestellen. Hierbij maken wij complete frames die vervolgens gemakkelijk aan elkaar te bevestigen zijn. Alle frames zijn genummerd en aan hand van een installatietekening is het stalen geraamte snel gemonteerd.

Bij deze optie zorgen wij niet alleen voor complete frames die eenvoudig te monteren zijn. Wij voorzien deze frames namelijk ook van buitenbeplating. Hierdoor is het mogelijk om snel en eenvoudig binnenleidingen en isolatie en een damp regulerende laag te plaats alvorens de wand volledig dichtgezet wordt.

Een gevel sluitend element is technisch uitdagend en daarom bij uitstek geschikt voor bouw professionals zoals een aannemer. Bij een gevel sluitend element maken wij het element prefab in onze fabriek en voorzien ze van alle benodigde materialen. De aannemer kan het element dan ook in één keer plaatsen. Ideaal voor renovatie projecten en herbestemmingen van gebouwen zoals bijvoorbeeld kantoren omzetten naar appartementen.

Meer informatie

Wil jij ook goedkoop en duurzaam project middels Staalframebouw? Vraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan voor het (om)bouwen van een prefab huis, kantoorpand of ander pand in staalframebouw. Vul ons interactieve formulier hier in.

Waarom Ripstaal Group?

Bij Ripstaal combineren we prefab bouw met de voordelen van Staal framebouw. De voordelen zijn;

 • Lichte constructie. De stalen frames zijn licht van gewicht, veel lichter als traditionele bouw. Dit heeft meerdere voordelen, waaronder dat de fundering een stuk lichter uitgevoerd kan worden.
 • Duurzaam: De constructie is volledig herbruikbaar, er ontstaat weinig afval tijdens productie en makkelijk om kierdicht te bouwen.
 • Sterk: De constructie is zelfs bestand tegen zware stormen. Boktor en ander ongedierte kunnen de constructie niet aantasten (in tegenstelling tot houtskeletbouw)
 • Kostenbesparend: Tot wel 30% besparen op de ruwbouwkosten. Er is bijvoorbeeld minder arbeid nodig op de bouwplaats.
  • Architectonische vrijheid: Elke vorm is uit te voeren en grote overspanningen zijn mogelijk. Ook geschikt voor complexere projecten.
  • Voldoet aan alle eisen: Het ontwerp van koudgewalste staalprofielen voldoet aan eisen van de Eurocodes 3, en systeem voldoet aan alle eisen van het Bouwbesluit
  • Onder gecontroleerde weersomstandigheden vindt de productie plaats, onafhankelijk van regen, wind of vorst. Daarna volgt een snelle montage op de bouwplaats, zonder droogtijden.
  Nette bouwplaats: Als gevolg van minder te verrichten werkzaamheden op de bouwplaats en er is minder opslag van materialen noodzakelijk.
prefab huis bouwen