De voordelen van geprefabriceerde gevels in de moderne architectuur

Home » Steel Framing » De voordelen van geprefabriceerde gevels in de moderne architectuur

Dankzij de transformatie van processen, snelle installatie en duurzaamheid zijn geprefabriceerde gevels (prefab gevels) nu een van de meest gebruikte technische oplossingen door architecten.

Het ontwerpen van een gevel is de belangrijkste uitdaging voor architecten, aangezien een groot deel van de totale structuur, het imago en de functionaliteit van het gebouw erop berust.

gevelsluitende elementen ripstaal group

Onderzoek naar nieuwe materialen en technische oplossingen door professionals uit de sector heeft de afgelopen jaren geleid tot kwaliteits- en efficiëntieverbeteringen. Die zijn te zien in systemen zoals geprefabriceerde gevels, nanomaterialen en slimme woningen, wat op zijn beurt weer steeds vaker voorkomen in de nieuwbouw van woningen.

In het licht van deze architecturale verschuiving in de sector en dankzij de versnelde productie als gevolg van digitalisering en automatisering, bieden de geprefabriceerde gevels van Ripstaal Group een snellere, efficiëntere en duurzamere manier van bouwen. We leggen u graag uit waarom.

Waarom kiezen voor een geprefabriceerde gevel?

De geprefabriceerde gevelsystemen verkorten de leveringstermijnen op de bouwplaats en maken een ontwerp op maat mogelijk. Andere hoogtepunten op dit gebied zijn geprefabriceerde modulaire chalets, bedrijfshallen, villa’s en schakelwoningen.

prefab gevel ripstaal group

Deze technische oplossingen zijn gebouwd met materialen van de Ripstaal Group en worden vanuit onze fabriek in Oss – Nederland geleverd, met isolatie, structuren en afwerkingen van het merk. De modules, de verankeringssystemen en de technische knowhow van het team maken een snelle plaatsing mogelijk.

Voordelen van prefab gevels

De belangrijkste voordelen van deze gevels ten opzichte van ’traditionele gevels’ zijn:

  • Hogere kwaliteit en controle in elke projectfase.
  • Snellere bouwtijd, installatie ter plaatse en levertijden.
  • Duurzamer: Er wordt veel minder afval geproduceerd bij de fabricage en installatie in vergelijking met traditionele gevels: natuurlijke en menselijke hulpbronnen worden geoptimaliseerd door hergebruik van bestaande processen. Deze systemen zijn ook ongelooflijk licht (minder dan 55 kg/m2), waardoor de hoeveelheid gebruikte materialen en de koolstofvoetafdruk van het gebouw worden verminderd.
  • Veelzijdiger: Ze kunnen worden aangepast aan verschillende soorten gevels (geventileerd of bekleed) en aan elke esthetiek.
  • Veiliger: De fabrikant volgt het project op en voert in elke projectfase kwaliteitscontroles uit, waardoor kortere termijnen dan normaal mogelijk zijn. Ze worden in de fabriek zelf gebouwd, wat leidt tot een vermindering van het aantal arbeidsongevallen.
  • Verbeterde technische ondersteuning: De technische afdeling voor gevels van Ripstaal Steelframing biedt ondersteuning vanaf de projectanalyse tot en met de installatie ter plaatse.

Meer weten over prefab bouwen?

Kijk op onze bouwproces pagina voor meer informatie over het bouwen met geprefabriceerde gevels. Op onze projecten pagina staan meer voorbeelden van prefab bouwen met Steelframing.

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via onderstaande formulier of bezoek onze contactpagina.