Tijd besparen op afwerken dagkanten: Hoe zit dat?

dagkantgipsplaat-2

Een veelgebruikte optie voor de afwerking van ramen is het gebruik van een dagkant rond het raamkozijn.

Hierdoor ontstaat een dunne schaduwlijn rond het kozijn. De lijn zorgt dat het kozijn van de muur aftekent.

Dankanten zijn vaak gemaakt met behulp van gips, metalen of vinylplaten. Deze monteert men tussen de gipsplaten en het kozijn. En zijn verschillende materialen in verschillende breedtes beschikbaar. De afwerking van dagkanten is een tijdrovende klus, die veel aandacht en precisie vereist.

Strakke afwerking van dagkanten

Gipsplaten dagkanten zorgen voor een mooie strakke, moderne look. Maar om deze look te bereiken, heb je hogere afwerkingskosten. Omdat dit vakwerk vereist, meer coördinatie in het afstemmen van het raamkozijn (gelijk met de muur krijgen). En de kosten van de dagkanten.

Ripstaal dagkanten zijn tijdbesparende dagkanten

De Ripstaal Dagkantgipsplaat is een tijdbesparende totaaloplossing voor de afwerking van dagkanten in elk renovatie- of nieuwbouwproject. De gipsplaat wordt geplaatst in een kunststof vensteraansluitprofiel (U-profiel) met een krachtige kleefstrip. Daardoor kan de plaat gemakkelijk en snel tegen het kozijn worden geplaatst. De zacht-pvc flens aan het U-profiel vermindert de kans op krimpscheuren in de afwerkingslaag.

Bovendien zorgt de flens zorgt ervoor dat het stucwerk niet los scheurt van het kozijn. Dit heeft als gevolg dat aftimmeren en schilderen overbodig is. Het weefsel aan de gipsplaat maakt van het afsmeren van de muur een simpele klus. Speciaal voor renovaties is de Ripstaal Dagkantgipsplaat® met een stalen of kunststof stucprofiel verkrijgbaar.

dagkantgipsplaat-2
Ripstaal Dagkantgipsplaat®

Voordelen  Ripstaal Dagkantgipsplaat

  • 40% tijdwinst
  • Gegarandeerde strakke afwerking
  • Minder kans op krimpscheuren in de afwerkingslaag
  • Stucwerk scheurt niet los van het kozijn
  • Aftimmeren niet nodig
  • Schilderwerk overbodig

VIDEO – Dagkantgipsplaat:  6 Eenvoudige stappen

Dagkantgipsplaten toepassen

Dagkantgipsplaat® van Ripstaal is een tijdbesparende totaaloplossing voor de perfecte afwerking van dagkanten in elk renovatie- of nieuwbouwproject. Ripstaal Dagkantgipsplaat plaats je gemakkelijk en snel volgens enkele stappen. Bekijk deze instructievideo en laat uw overtuigen. 

Ripstaal Dagkantgipsplaat® bestellen?

Neem eenvoudig contact met ons op. Vul het onderstaande formulier in en we komen zo spoedig mogelijk bij u terug!