Gladde Muren voor Altijd: Stucprofielen Zonder Nazorgkosten!

stucprofiel producent nederland ripstaal

Stucprofielen zonder Nazorgkosten: Stucprofielen die deformeren, minder effectief hechten en/of sporen achterlaten kunnen bij met name omvangrijke projecten tot aanzienlijke kosten voor nabehandeling leiden. Dankzij Ripstaal stucprofielen zijn dergelijke kosten echter overbodig. Ze worden in één keer correct geplaatst.

ripstaal stucprofielen

Stucprofielen zonder Nazorgkosten: Voor binnen en buiten

Stucprofielen worden zowel binnen als buiten gebruikt om hoeken te beschermen en scheurvorming te verminderen. Ze dragen ook bij aan esthetisch aantrekkelijke, strakke hoeken en maken het mogelijk om de gewenste dikte van pleisterwerk te bereiken. Een ogenschijnlijk eenvoudig product, maar met aanzienlijke invloed op het verwerkingsproces en het eindresultaat.

Wie kent ze niet?

De stucprofielen die gemakkelijk vervormen, waardoor het een hele uitdaging is om ze nauwkeurig tegen de hoek te plaatsen. Of ze zijn vettig door het productieproces en veroorzaken vlekken na het drogen van het stucwerk. En dan hebben we het nog niet eens over een gebrek aan hechting. Goed en nauwkeurig stucwerk is van groot belang voor de uitstraling van de woning. Defecten in het stucwerk zijn direct zichtbaar en doen afbreuk aan de ervaring van de woning.

Bij een fraaie woning hoort natuurlijk ook nauwkeurig stucwerk. Ripstaal werkt daarom alleen met kwalitatieve stucprofielen

Hoogwaardige Stucprofielen voor de Zakelijke Markt | Ripstaal Group

De standaard profielen zijn altijd een beetje vettig door de productiemethode. Door aanpassingen in het productieproces zijn de profielen echter vrij van vet. Het is ook belangrijk dat de profielen veel steviger zijn en beter hechten wanneer ze op de hoeken worden aangebracht. Voor dit doel zijn er hele kleine verdiepte puntjes in de stalen flens van de profielen gewalst, waardoor ze aan de achterkant iets uitsteken; een 3D-profiel.

Meer artikelen over stucwerk, bouw en afbouw leest u op ons blog:

De vorm en de verdiepte puntjes zorgen voor een vergroting van het oppervlak aan zowel de voor- als achterzijde, wat resulteert in meer hechting en stevigheid. Het is dan ook niet verrassend dat dit product is ontwikkeld op basis van opmerkingen van stukadoors.

Stucprofielen Zonder nazorgkosten

De stucprofielen worden in één keer correct geplaatst en zijn zeer stevig, waardoor ze niet deformeren of wiebelen tijdens het plaatsen. Hierdoor kunnen ze snel en gemakkelijk worden verwerkt. Ook veroorzaken ze geen vlekken of sporen doordat de profielen vrij zijn van vet.

Richtlijnen voor profielen Binnen de afbouwsector, met name bij stukadoorswerk binnen of buiten, wordt al lange tijd gebruik gemaakt van verzinkte-, roestvrijstalen- of kunststof stukadoorsprofielen. Omdat er vanuit de praktijk van afbouw nogal eens problemen ontstaan door het niet, onvoldoende of verkeerd toepassen van stukadoorsprofielen, heeft het Technisch Bureau Afbouw (TBA) samen met de branchevereniging voor afbouw de TBA Richtlijn 1.10 ‘Richtlijn voor het gebruik en het plaatsen van profielen bij binnen- en buitenbepleisteringen’ opgesteld. Dit is bedoeld voor de toepassing van profielen bij stukadoorswerk binnen en buiten.

Technisch Bureau Afbouw

De TBA Richtlijn 1.10 moet ervoor zorgen dat opdrachtgevers, ontwerpers, hoofdaannemers en stukadoors/afbouwers de juiste keuze maken voor profielen en verwerkingsmethoden, en ook het belang inzien van het moeten dilateren van gebouwdelen en/of verschillende wand-/plafond- of gevelconstructiedelen. In de richtlijn adviseert de TBA ook om – vooral bij dun pleisterwerk – profielen te gebruiken die geperforeerd zijn of een verbeterde grip en hechting hebben. Slimgrip is hiervan een goed voorbeeld.

TBA Het TBA is opgericht door de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA), FNV en CNV Vakmensen met als doel een goed functionerende en betrouwbare branche. Het TBA geeft onafhankelijk technisch advies en ontwikkelt normen en richtlijnen om de kwaliteit van de afbouw naar een hoger niveau te tillen. Meer informatie: www.tbafbouw.nl. Klik rechts op ‘Richtlijnen’ en typ in het zoekvak: ‘Richtlijn 1.10’.

Over Ripstaal Group

Ripstaal Group is toonaangevend producent van stucadoorsprofielen voor de stucadoorsindustrie. Tevens is Ripstaal producent van strekmetalen. Wij zijn een familiebedrijf met meer dan 40 jaar ervaring in deze branche.

Ripstaal Group garandeert in het kader van haar algemene verkoopvoorwaarden de onberispelijke kwaliteit van de door haar verwerkte grondstoffen evenals de zorgvuldige productie van haar profielen.