De gipsplaat die prefab werken mogelijk maakt

klick-board gipsplaten Nederland Ripstaal

Kolommen, een ombouw of koof zijn geregeld tijdrovende afwerkingsprocessen in bouw en renovatie projecten. 

Traditionele oplossingen zijn vaak arbeidsintensief en verseisen dikwijls veel materiaal om een strakke afwerking te garanderen. Maar bij Ripstaal hebben we daar juist weer een strakke oplossing voor gevonden.

Innovatieve oplossing gipsplaten

Met behulp van ons gepatenteerde kliksysteem creëert in een handomdraai hoeken, kolomomkleding, koven, ombouwen, etc. Een enorme tijd- en materiaalbesparing. bovendien levert u niets in op de kwaliteit, want binnen een mum van tijd levert u een strak afgewerkte buitenhoek. Zonder extra handelingen. En droogtijd behoort tot het verleden!

Ripstaal Klick-board®: gipsplaten met kliksysteem

Ripstaal Klick Board is een nabewerkte standaard A-plaat of Diamond Board plaat. Echter, Klick-board is voorzien van één of meer kunststof ‘klick-profielen’ met transportstrook, hetgeen zorgt voor stabiel en vlak transport. Na het op maat maken verwijdert men de transportstrook. Vervolgens kan men de plaat haaks omvouwen en in elkaar klikken. Hierdoor ontstaat een stabiele en sterke buitenhoek met een ingebouwd hoekbeschermingsprofiel.

Klick-board®: Een innovatieve gipsplaat 

Ripstaal KlicK-board® is een innovatieve gipsplaat die horizontaal aangeleverd wordt. Vervolgens geeft u de plaat eenvoudig de gewenste vorm. Doormiddel van een gepatenteerd uniek klikprofiel. Ripstaal KlicK-board® maakt prefab werken mogelijk op uitwendige hoeken van uw renovatie of bouwproject. 

Tijdbesparing

Het gebruik van Klick-board® betekent een enorme besparing op arbeidstijd! De plaat wordt horizontaal op maat gezaagd. Vervolgens eenvoudig in elkaar geklikt, waarmee een blijvende stabiele constructie wordt gevormd. U creëert in een handomdraai hoeken, kolomomkleding, koven, ombouwen, etc. Één eenvoudige beweging en het gewenste model is klaar. De hoeken zijn van een inwendige bescherming voorzien, waardoor is het aanbrengen van een hoekbeschermer overbodig. Ten slotte kan de constructie direct worden afgewerkt met een decoratieproduct naar wens.

Efficient transporteren

De platen worden horizontaal getransporteerd naar de bouwplaats, waarmee de laadcapaciteit van de vrachtwagen optimaal benut wordt. Ripstaal KlicK-board® heeft verschillende uitvoeringen voor binnen en buiten (standaard-, hydro- en buitengipsplaat). Deze hebben een dikte van 12,5 mm en zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. 

Voordelen Ripstaal KlicK-board® gipsplaat

 • Kant en klaar voor elke gewenste afwerking 
 • Strakke hoeken 
 • Snel en eenvoudig te verwerken 
 • Daarom Besparing op materiaal en arbeidstijd 
 • Vlotte doorstroming van werkzaamheden op de bouwplaats 

Een strak resultaat in 7 eenvoudige stappen

 1. Bevestig regelwerk om het KlicK-board te kunnen bevestigen. 
 2. Maak het KlicK-board vlak op maat naar de gewenste afmetingen. 
 3. Verwijder de transportstrip van het klikprofiel. 
 4. Klik de plaat, vanuit de buitenste zijden, in de gewenste hoek, kolom of ombouw. 
 5. Druk voorzichtig langs de zijden van het klikprofiel om zeker te zijn dat het profiel overal goed is geklikt. 
 6. Bevestig het KlicK-board met schroeven aan het regelwerk en werk de naden af met weefselband. 
 7. Werk KlicK-board af met vrijwel alle decoratieve materialen. Bekijk de verwerkingseisen van de desbetreffende producten voor eventuele gronderingen.

Andere Ripstaal stucadoorsmaterialen

Ripstaal Group heeft naast KlicK-board ook nog andere gelieerde afbouwproducten in het assortiment. Dit zijn: