Tijd besparen met de afbouwproducten van Ripstaal

Verschillende afbouwprocessen in (nieuw)bouw en renovatie projecten zijn zeer tijdrovend.

En deze nemen helaas meer tijd in dan gepland.

Vaak zijn deze traditionele oplossingen dan ook erg arbeidsintensief en vereisen dikwijls veel materiaal om een strakke afwerking te garanderen.

Met deze gedachte produceert Ripstaal BV afbouwproducten en afbouwmaterialen die hier een oplossing voor bieden. Ripstaal BV is eind jaren ’60 van de vorige eeuw opgericht als producent van metalen stucprofielen. In de loop der jaren hebben wij ons ontwikkeld tot marktleider op het gebied van afbouwproducten voor de professionele bouwwereld. 
Wij hebben dan ook een zeer uitgebreid assortiment in afbouwproducten

Focus op tijdbesparende oplossingen

Een van de belangrijkste behoeften onder afbouwspecialisten is meer tijdbesparende oplossingen. In onze nieuwe producten is tijdbesparing dan ook een van de belangrijkste factoren die we meenemen in de ontwikkeling daarvan. 

Lees hieronder gauw verder om een overzicht te krijgen van onze innovatieve tijdbesparende afbouwmaterialen.

Dagkantgipsplaat®: een tijdbesparende totaaloplossing


De totaaloplossing voor snelle en nette afwerking van de dagkanten

De Ripstaal Dagkantgipsplaat is een tijdbesparende totaaloplossing voor de perfecte afwerking van dagkanten in elk renovatie- of nieuwbouwproduct. 

De dagkantgipsplaat is niet alleen zeer eenvoudig te plaatsen, daarnaast maakt het ook nog eens aftimmeren en schilderen overbodig. Hierdoor wordt er tot wel 60% tijdwinst gerealiseerd. 

De gipsplaat wordt heel gemakkelijk in een kunststof vensteraansluitprofiel met een krachtige kleefstrip geplaatst. Zo kan de plaat zeer gemakkelijk en snel tegen het kozijn worden geplaatst.
Door de zacht-pvc flens aan het U-profiel wordt de kans op krimpscheuren in de afwerkingslaag enorm vermindert. Deze flens zorgt er tevens voor dat het stucwerk niet los scheurt van het kozijn. Dit maakt aftimmeren en schilderen dan ook overbodig. 

Voordelen Dagkantgipsplaat

 • 60% tijdwinst
 • Gegarandeerde strakke afwerking
 • Minder kans op krimpscheuren in de afwerkingslaag
 • stucwerk scheurt niet los van het kozijn
 • aftimmeren niet nodig
 • schilderwerk overbodig

Klick-board®: Een innovatieve gipsplaat

Ripstaal KlicK-board® is een innovatieve gipsplaat die horizontaal aangeleverd wordt. Door middel van het gepatenteerde unieke klikprofiel geeft u de plaat eenvoudig de gewenste vorm. Ripstaal KlicK-board® maakt prefab werken mogelijk op uitwendige hoeken van uw renovatie of bouwproject. Dit betekent een enorme besparing op arbeidstijd. 

Met behulp van ons gepatenteerde kliksysteem creëert u in een handomdraai hoeken, kolomomkleding, koven, ombouwen, etc. Een enorme tijd- en materiaalbesparing. bovendien levert u niets in op de kwaliteit, want binnen een mum van tijd levert u een strak afgewerkte buitenhoek. Zonder extra handelingen. En droogtijd behoort tot het verleden!

Het gebruik van Klick-board® betekent een enorme besparing op arbeidstijd! De plaat wordt horizontaal op maat gezaagd. Vervolgens eenvoudig in elkaar geklikt, waarmee een blijvende stabiele constructie wordt gevormd. U creëert in een handomdraai hoeken, kolomomkleding, koven, ombouwen, etc. Één eenvoudige beweging en het gewenste model is klaar. De hoeken zijn van een inwendige bescherming voorzien, waardoor is het aanbrengen van een hoekbeschermer overbodig. Ten slotte kan de constructie direct worden afgewerkt met een decoratieproduct naar wens.

Efficient transporteren

De platen worden horizontaal getransporteerd naar de bouwplaats, waarmee de laadcapaciteit van de vrachtwagen optimaal benut wordt. Ripstaal KlicK-board® heeft verschillende uitvoeringen voor binnen en buiten (standaard-, hydro- en buitengipsplaat). Deze hebben een dikte van 12,5 mm en zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. 

Voordelen Ripstaal KlicK-board® gipsplaat

 • Kant en klaar voor elke gewenste afwerking 
 • Strakke hoeken 
 • Snel en eenvoudig te verwerken 
 • Daarom Besparing op materiaal en arbeidstijd 
 • Vlotte doorstroming van werkzaamheden op de bouwplaats 

Ripstaal zwaluwstaartplaat

Voor de aanleg van draagkrachtige en bovendien waterdichte vloeren kan men zwaluwstaartplaten gebruiken. Ripstaal is producent van hoge kwaliteit zwaluwstaartplaten, bestemd voor vloerconstructies in nieuwbouw en renovatie. Zwaluwstaartplaten hebben profiel en zijn daardoor eenvoudig te leggen. Ze zijn bovendien sterk, stijf, brandwerend en zelfs thermisch- en geluidsisolerend (op aanvraag).

De geprofileerde zwaluwstaartplaten worden in onze eigen fabriek gemaakt. De techniek van zwaluwstaartplaten, sinds 1859 in gebruik, is door experts van Ripstaal sterk verbeterd en bovendien beschikbaar gemaakt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Voordelen Zwaluwstaartplaten

 • betrouwbaar
 • korte arbeidstijd
 • kostenbesparend
 • verschillende afmetingen
 • geschikt voor renovaties en nieuwbouwprojecten
 • thermisch- en geluidsisolerend

Stardrain lijngoot: de innovatieve afvoeroplossing

De Ripstaal Stardrain is een lijngoot bestaande uit een kunststof(PVC) gootelement met een aluminum designrooster. De lijngoot is geschikt rondom de woning waar geen verkeersbelasting voorkomt.
Er zijn verschillende mogelijkheden voor de afvoer van het water afkomstig uit de Ripstaal Stardrain lijngoot, maar mogelijkheden zijn het riool of infiltratiesysteem. 

Door het afvoeren naar een infiltratiesysteem draagt men ook nog eens bij aan duurzaamheid en verbetert men de waterbalans van de bodem. 

Door het innovatieve karakter van de Ripstaal Stardrain Lijngoot bespaart u tot wel 2 uur op elke hoek die normaal veel langer duurde. De Ripstaal Stardrain lijngoot heeft de mogelijkheid voor een zij- en onderuitloop. De zijuitloop is geïntegreerd in de eindplaat, de onderuitloop in een aansluitkoppelstuk.

Voordelen StarDrain

 • Gunstig geprijsd
 • Tijdsbesparing: tot wel 2 uur op elke hoek
 • Strak en blijvend mooi eindresultaat
 • Sterk en stootvast
 • Duurzaam product: verbetert de waterbalans van de bodem

NIEUW: Ripstaal Easy corner

De Ripstaal Easy Corner is de zelfklevende hoekbeschermer die je aan de muur plakt door middel van plakstrips. Met de Ripstaal Easy Corner worden uitwendige hoeken van stucwerk strak en stootvast afgewerkt. De zelfklevende hoekbeschermer is zeer geschikt voor het beschermen van uitwendige hoeken en is vervaardigd uit solide en duurzaam materiaal. 

Met de Ripstaal Easy Corner is men verzekerd van een strakke en snelle afwerking.Het product is eenvoudig en snel zelf aan te brengen. Hoeken versterk je dan ook niet voor niets in een handomdraai met de Ripstaal Easy Corner. 

Ook zeer geschikt voor renovatieprojecten.

Voordelen Easy Corner

 • Zelfklevend
 • Makkelijk te bevestigen
 • Enorme tijdsbesparing
 • Maakt hoeken mooi strak.
 • Voorkomt beschadigingen aan wandhoeken.
 • Geen mortel, krammen of kit nodig om hem te bevestigen


Marktleider

Als marktleider in afbouwproducten volgt Ripstaal de ontwikkelingen in de markt uiteraard op de voet. We zien de behoeften en vereisten in de bouwbranche veranderen en zoeken daarom continu naar innovatieve  manieren om aan deze behoeften te voldoen. We zijn dan ook doorlopend bezig met doorontwikkeling en verbetering van onze producten.
Doordat wij als een van de weinige totaalleveranciers van afbouwproducten onze volledige productie in eigen huis hebben kunnen wij snel en zeker leveren. Daarnaast kunnen wij door de productie in eigen huis de scherpste prijzen hanteren. 

Ripstaal BV beschouwt de kwaliteit van het grote assortiment in afbouwproducten als de belangrijkste kernwaarde van het bedrijf. De kwaliteit van onze producten, onze medewerkers en onze bedrijfsprocessen wordt dan ook voortdurend gemonitord. Om ook op lange termijn hoge en constante kwaliteit te kunnen blijven garanderen, stellen we hoge eisen aan kwaliteitsmanagement en investeren we continu in up-to-date kennis en kunde van onze medewerkers.