De veelzijdigheid van de SCG Ripstaal gevelplaten

gevelplaten gevelbekleding cement ripstaal
Home » Blog » De veelzijdigheid van de SCG Ripstaal gevelplaten

De kracht van de SCG Ripstaal Cementplanken schuilt in de combinatie van de duurzaamheid van vezelcement en de sterke, natuurlijke uitstraling. De SCG Ripstaal gevelbekleding bieden verschillende voordelen, mogelijkheden en zijn de duurzame oplossing in gevelbekleding en schuttingen.

In deze blog leest u alles over vezelcement en redenen waarom u het best met de SCG Ripstaal Cementplank te werk gaat!

Vezelcement die ook nog eens duurzaam is 

Vezelcement is een veelzijdig bouwmateriaal dat perfect te gebruiken is als gevel- en schuttingbekleding. De kracht van vezelcement zit in de unieke samengestelde bouwgrondstof. Vezelcement is licht maar vooral uitermate stevig materiaal met een lange levensduur. 

De grondstoffen van vezelcement: 

  • Cement 
  • Cellulose 
  • Vulstoffen
  • Vezels 
  • Water 

De basis van vezelcement is cement met vezels van cellulose. Er worden versterkingsvezels aangebracht om tot de nodige sterkte te komen en vulmiddelen zorgen voor waterbestendigheid. Deze grondstoffen resulteren in watervast en vochtbestendigheid. 

Het belangrijkste aspect van de vezelcementplanken is de duurzaamheid.  

Milieubelasting is een wereldwijd probleem en heeft in de bouwsector een hoge prioriteit. In de bouwsector is het van belang met hoogwaardige afbouwmaterialen te werken. Hoogwaardige afbouwmaterialen hebben een lange levensduur, die onderhoudsarm zijn en zoveel mogelijk recyclebaar. De unieke samenstelling van vezelcement is de uitvinding voor duurzame afbouwmaterialen. 

3 reden om voor vezelcement te kiezen 

Vezelcement heeft door de krachtige samengestelde bouwstoffen de volgende unieke kwaliteiten: 

1. De isolerende werking en brandveiligheid.  

De SCG Ripstaal Cementplanken hebben een isolerend vermogen en zijn daarom de ideale oplossing bij temperatuurverschillen in huis. SCG Ripstaal Cementplanken zijn warm en koud bestendig waardoor er niet extra geïsoleerd moet worden! 

 Vezelcement heeft verschillende kwaliteits- en veiligheidstests doorstaan en werken perfect op het gebied van brandwerendheid. Bij brand draagt vezelcement niet bij aan brandvoortplanting wat voor elk huis van vitaal belang is. 

2. De combinatie van snelheid en kwaliteit 

  Vezelcement is hard, sterk en kwalitatief goed materiaal. Het is vochtbestendig waardoor de SCG Ripstaal Cementplanken vocht opneemt en loslaat zonder dat de levensduur er onder leidt. Daarnaast is rotten, scheuren of komtrekken verleden tijd. De SCG Ripstaal Cementplanken is de nieuwe geveloplossing!

3. De duurzaamheid 

De SCG Ripstaal Cementplank is het perfecte bouwmateriaal voor duurzame multifunctionele gevelbekleding of schutting. De duurzaamheid schuilt in de unieke samenstelling van cement, cellulose, vulstoffen, vezels en water. Daarnaast worden de SCG Ripstaal Cementplanken op meest ecologisch mogelijke manier geproduceerd en zijn de producten 100% recyclebaar. Het sterke materiaal van de SCG Ripstaal Cementplank hoeft nooit opnieuw behandeld te worden en hebben minimaal onderhoud nodig. 

De SCG Ripstaal Cementplanken als gevelbekleding of schutting

De SCG Ripstaal Cementplanken kunnen zoals als gevelbekleding of als schutting gebruikt worden

Ripstaal heeft maar liefst 3 verschillende vezelcementplanken in het assortiment:

  1. De Balou SCG Ripstaal Cementplank
  2. De Max SCG Ripstaal Cementplank
  3. De Rocky SCG Ripstaal Cementpank 

Door het grote aanbod en de verschillende kleuren kunt u eindeloos combineren om de perfecte gevelbekleding of schutting op maat te vinden!


Gevelplanken bestellen?

Benieuwd naar de SCG Ripstaal gevelbekleding? Vraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan via het contactformulier. 


Meer van Ripstaal Group