Kantoorunit prefab: Staal, houten of beton kiezen?

kantoorunit-prefab-staalframebouw-ripstaal

Er geen twijfel dat prefab geen beperking inhoudt wat betreft het gebruik van materialen die nodig zijn om een constructie te bouwen. Aangezien het proces van prefabricage tal van andere voordelen biedt ten opzichte van de traditionele bouw. Materialen hebben bewezen een klassiek voorbeeld te zijn van het basis constructiemateriaal dat wordt gebruikt in modulaire bouw. Variërend van hout tot staal en zelfs beton. Het is echter belangrijk op te merken dat niet elke fabrikant ze allemaal zal leveren. Grondig onderzoek zou nodig zijn om uit te vinden wie meester is in het produceren van wat. Maar uiteindelijk is het heel waarschijnlijk voor u om uw antwoorden te vinden en die perfecte kantoorunit prefab te bezitten waar u naar op zoek was!

Modulaire oplossingen van hout voor kantoorunit prefab

Hout is al duizenden jaren een primair bouwmateriaal. Dit veelzijdige materiaal is op grote schaal gebruikt in de basisbouw, meubels, woninginrichting en andere industriële producten. Terwijl de mensheid getuige is geweest van de unieke eigenschappen van dit bouwmateriaal, leek het product nog meer aan belang te winnen.

Hout wordt dan meestal gebruikt voor woningen of kleine commerciële doeleinden. Deze houtskelet gebouwen worden gebouwd met behulp van twee technieken – conventionele stok frame of houtskeletbouw. Bij houtskeletbouw, de meest duurzame en moderne oplossing, wordt in verhouding minder hout gebruikt voor de bouw. Terwijl de energie-efficiëntie, de weerstand tegen aardbevingen en orkanen en de hoge sterkte worden geboden. Het enige nadeel hier is de onbeschikbaarheid van arbeid om dit type constructie te bouwen. In tegenstelling tot de stok frame structuur die op grote schaal gemeenschappelijk is en is gemakkelijk te bouwen. Als u houdt van het natuurlijke en rustieke gevoel van hout binnenshuis in de vorm van zichtbare houten dakspanten en balken, is het kiezen voor houtskeletbouw een aanrader. Bepaalde houten woningen en bos retraites maken gebruik van de houten modulaire secties in hun constructie.

Dus, wat maakt hout een ideaal constructiemateriaal? Is het een goede isolator, is het bestand tegen termieten en schimmels en is het betaalbaar? Heeft het een lange levensduur en is het flexibel in ontwerp? Is het duurzaam en sterk? Ja, wij begrijpen dat deze vragen in uw hoofd rondspoken – en wij hebben er de oplossingen voor!

Hout – een stap in de richting van duurzaamheid

Plaatselijk geoogst en geteeld timmerhout is een van de beste oplossingen om overmatig afval te verminderen. Dit verminderde afval zowel op als buiten de bouwplaats minimaliseert de milieu-impact van een project. Aangezien de afmetingen en afmetingen van de modules vooraf bepaald en berekend zijn, wordt het resulterende afval automatisch geminimaliseerd. Nogmaals, afval vervuilt onze dierbare Planeet Aarde – waarom zouden we geen hout gebruiken om ons huis een beetje te helpen? Maar laten we, voordat u daartoe besluit, eerst eens bespreken wat hout voor ons in petto heeft!

Aan de andere kant is hout natuurlijk, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar. Hout heeft een lagere koolstofvoetafdruk dan staal of beton en kan jaarlijks 21 miljoen ton koolstofdioxide uit de atmosfeer verwijderen – bijna evenveel als 4,4 miljoen auto’s van de weg halen! Geweldig, is het niet? Misschien kan het ook worden hergebruikt en gerecycled – wat dit materiaal uiteindelijk tot een “go-to” maakt bij de bouw van de modulaire woningen.

Hout – Sterkte en Weerstand

Aangezien deze timbre-constructie ook veel lichter is, is ze blijkbaar beter bestand tegen aardbevingen. Dus, voor alle aardbevingsgevoelige staten, hier is een groot voordeel voor u!

Hout – een betaalbaar product

Prefabricage bespaart u over het algemeen geld in het grotere geheel! De betaalbaarheid van houtbouw kan echter absoluut subjectief zijn. Afhankelijk van de kwaliteit van de afwerking van de materialen, het architectonische ontwerp, de afmetingen, de locatie, de lokale economie en de mobiliteit, kan uw houten modulaire woning variëren. Als de omhulling goed ontworpen is, bespaart u ook op toekomstige onderhouds- en reparatiekosten. En door zijn vermogen om vocht op te nemen en weer af te geven, blijkt het materiaal nog duurzamer en sterker te zijn. Het is echter wel een gegeven dat deze woningen veel langer meegaan – en dus bij elke stap geld besparen!

Betonnen modulaire oplossingen voor kantoorunit prefab

Beton is een van de meest gebruikte bouwmaterialen – zowel op de bouwplaats als daarbuiten – en getuigt van zijn veelzijdigheid en grote structurele kracht. In vergelijking met de traditionele betonbouw biedt deze modulaire betonproductie zowel tijd- als kostenbesparende mogelijkheden. Prefab betonbouw is in vergelijking een tijdrovender proces dan houtskeletbouw en wordt daarom gebruikt in een verscheidenheid van bouwfuncties, zoals kantoorunit prefab. Maar ook voor woningen met meerdere eenheden, ziekenhuizen en medische centra, scholen, en winkelcentra.

Modulaire betonconstructies bestaan uit de prefab betonnen balken, kolommen, funderingen en vloerplaten die later worden vervoerd en gemonteerd op de bouwplaats met behulp van professionele begeleiding. De vides voor deur- en raamkozijnen zijn in de fabriek zelf voorgesneden en voorontworpen. Bij deze methode worden soms holle betonblokken of dicht beton gebruikt om de wanden met een bepaalde wapening te construeren.

Betonnen modules zijn zeer flexibel van opzet en zijn veel sneller en efficiënter te bouwen. Ze vereisen echter wel de eerste professionele bouwtekeningen, want zelfs een kleine fout kan het werk weken vertragen op de bouwplaats – en niemand kan zich dat veroorloven, toch? Dus, voordat u beton definitief als uw basis constructiemateriaal kiest, zijn er een paar tips, voordelen en nadelen waarop u voorbereid moet zijn! Immers, je bent van plan om te wonen in dat huis voor jaren – je hebt het recht om te weten de goede en slechte! Dus, laten we eens een kijkje nemen!

Beton – zeer duurzaam en sterk

Als we door de straten van de grote downtowns van de stad lopen, zien we vooral beton, staal en glas in elkaar overgaan. Is het niet? Of het nu gaat om een wolkenkrabber of een middelgroot gebouw, waarom is beton meestal het materiaal bij uitstek voor deze constructies? Het antwoord is eenvoudig. Het heeft verbazingwekkende duurzaamheid en sterkte.

Betonnen constructie is gemakkelijk bestand tegen corrosie, zuur, en termieten-aanval. Vergeet uw structuur wordt beschadigd door regen, wind, of mogelijk bederf tijdens overmatige vochtige klimaten. En niet alleen dat, beton is een geweldige oplossing voor extreme klimaten – of het nu te koud of te warm – beton wordt niet beïnvloed!

Het is zeer waarschijnlijk voor uw betonnen modulaire huis om voor jaren duren met zeer weinig onderhoud. Ja, dat is waar. Houd echter een nota van de fabrikant die u uw huis te kopen van – een goed uitgeharde structuur met kwaliteit materialen en zorgvuldige constructie is absoluut gaat om u betere resultaten!

Beton – Duur en tijdrovend

Comparatively duurder dan timbre bouw, beton modulaire woningen over het geheel genomen nog steeds uiteindelijk geld besparen in vergelijking met beton traditionele bouw. De hoeveelheid arbeid die nodig is voor prefab is lager dan de werkelijke uitharding van het beton op de bouwplaats. Aangezien deze modules zijn vooraf ontworpen in de fabriek zelf, hebben ze de neiging om nauwkeurig, op maat ontworpen met minder afval. Dit bespaart veel tijd en verrassend genoeg ook indirecte kosten zoals leningen en hypotheekrente voor de bouw!

Hoewel de initiële investering naar verwachting hoger is op basis van de zware machines en geschoolde arbeid die nodig is, krijg je nog steeds een eerlijk deel van de prijs in de latere stadia! Het proces van het bouwen van een prefab betonnen gebouw vergt relatief meer tijd als gevolg van uitharding van beton in de fabriek.

Beton – niet duurzaam of flexibel

Hier komt een nadeel! Modulaire betonbouw is niet flexibel genoeg in vergelijking met de timmerbouw. Bijvoorbeeld, als een van de structurele muren moet worden gewijzigd, zal de gehele sterkte en stabiliteit van het materiaal zeer worden aangetast. Het is dus een ‘doe het eens’ soort werk. Ook transport- en behandelingsfaciliteiten kunnen hier een probleem vormen. Geprefabriceerde betonnen wanden, balken en kolommen zijn massief en vereisen extra behandeling met subtiele schokdempers wanneer ze naar de bouwplaats worden vervoerd. Daarom is uiterste zorgvuldigheid vereist.

Prefab-beton is niet zo milieuvriendelijk als hout, maar wordt meestal gerecycleerd – dus op de een of andere manier draagt u bij aan de planeet!

Stalen modulaire oplossingen voor kantoorunit prefab

Welnu, al deze hoogbouw en wolkenkrabbers in Dubai, Chicago en Hong Kong zijn gemaakt van geprefabriceerde stalen modules. Metalen zijn absoluut een win-win oplossing als het gaat om vervormbaarheid, sterkte, thermische geleiding, precisie in ontwerp en duurzaamheid. Geprefabriceerde stalen structurele oplossingen worden veel gebruikt in grote open ruimten, meestal voor commercieel of industrieel gebruik. Enkele treffende voorbeelden zijn wolkenkrabbers, pakhuizen, hallen, garages, industrieën, en grote fabrieken. Staal zou zeker kunnen worden gebruikt voor eenvoudige woondoeleinden; het zou echter dubbel zoveel kosten in termen van materiaal en arbeid.

Een van de opmerkelijke voorbeelden over de hele wereld van het gebruik van stalen modulaire secties zijn McDonalds. In het restaurant en de drive-thru hebben deze gelaste stalen profielen het veel gemakkelijker en sneller gemaakt om de structuur in slechts een paar weken te bouwen.

Het bouwen van stalen modulaire producten is ook een veel gemakkelijkere oplossing gebleken voor het vervoer en de installatie. Aan de andere kant maken de hoge kosten het tot een duur proces. Voor deze geprefabriceerde gebouwen worden staal en galvalume gebruikt om de bekleding te beschermen! Een aantal voor- en nadelen die verbonden zijn aan metalen modulaire bouw – dus, laten we eens kijken of het staal het ideale materiaal is of niet!

Staal – Zo sterk als “staal

Er is een vergelijking mogelijk met de sterkte van een product – en dat is wanneer het vergeleken wordt met staal! Aangezien dit materiaal bekend staat om zijn sterkte, is er geen twijfel mogelijk dat het veel gebruikt wordt in de bouwindustrie. In het bijzonder in de modulaire bouw. Staal heeft een hoge treksterkte. Dus hoe groot de totale structuur ook is, de kleine stalen secties zullen altijd licht van gewicht zijn. In tegenstelling tot andere bouwmaterialen. Daardoor is het gemakkelijker te installeren en te vervoeren.

Als u van plan bent om staal te kiezen als basismateriaal, is het tijd voor u om de problemen met betrekking tot duurzaamheid te vergeten. Indien goed onderhouden, zal het u goede resultaten geven voor jaren en jaren. Terwijl het ook bestand is tegen natuurrampen zoals aardbevingen, stormen, en cyclonen. Staalconstructies worden ook sterk aanbevolen voor massieve gebouwen met grotere overspanningen.

Staal – zal niet gemakkelijk vuur vatten maar zal roesten

Dat is waar – als we deze drie bouwmaterialen met elkaar vergelijken, gaat staal uiteindelijk aan het langste eind trekken! Het is het meest brandwerende materiaal in vergelijking met beton en hout. Echter, komt een probleem dat de andere materialen spelen een belangrijke – metalen hebben de neiging om gemakkelijk roesten.

Vanwege deze eigenschap worden metalen vaak van tijd tot tijd geverfd met dure verven. Dit voorkomt onnodig roesten en corrosie.

Staal – Flexibiliteit tot op de punt

Kleine veranderingen in het ontwerp van de structuur zullen waarschijnlijk geen invloed hebben op de totale sterkte van het systeem. Je kunt de stalen units in elke vorm gieten en het zou zijn eigenschappen niet veranderen. Geweldig, toch? Het is ook gemakkelijk te installeren off-site met extreme energie-efficiënte principes en de minste hoeveelheid afval. Dus zeer bevorderlijk voor de algehele kwaliteit en het minst wordt aangetast door termieten, schimmels en ongedierte.

Staal is ook bestand tegen hoge winddruk. Vandaar, dat de totale structuur duur is om te bouwen en gemakkelijker te bouwen!

Dus, welk materiaal kiezen we eigenlijk voor uw kantoorunit prefab?

Dus, welk materiaal vindt u het mooist voor uw kantoorunit prefab? Is het de duurzaamheid van hout, de sterkte van staal of is het de lange levensduur van beton?

Ze hebben allemaal hun positieve en negatieve kanten. Maar afhankelijk van het type structuur, de functionaliteit, de hoogte, het gebruik en de algemene ontwerpsvoorkeuren, kunt u kiezen wat het beste is voor uw vereisten voor uw kantoorunit prefab. Met de steeds groeiende technologie, hebben we nu het geluk om ook houten torens te zien. Dus echt alles is mogelijk, voor zover we de juiste fabrikanten kiezen en het juiste gebruik van het gebouw begrijpen.