5 redenen om Ripstaal Group te kiezen voor uw bouwhandel

ripstaal-1

Ontdek met onze “5 redenen om voor Ripstaal producten te kiezen in uw bouwhandel” hoe onze innovaties het verschil kunnen maken voor u en uw klant!

Onze missie is uw leven en dat van uw klant eenvoudiger te maken. Hoe doen we dit?

1. No-nonsense approach

 • Geen verrassingen
 • Oplossingsgericht
 • Innovatie met de gebruiker altijd in gedachte
 • Gebruiksgemak van onze producten

Eenvoud, dat is onze filosofie. Of we nu nieuwe producten lanceren of in onze dagelijkse samenwerking met u. Altijd.


2. Duurzaamheid staat voorop

Duurzaam ondernemen is bij Ripstaal Group een belangrijk onderwerp dat op verschillende manieren vorm krijgt. We maken ons hard voor het milieu.

Om topkwaliteit te kunnen leveren worden onze producten alleen uit de allerbeste materialen vervaardigd. We gebruiken bijvoorbeeld eersteklas aluzink bandstaal, een hoogwaardige PVC en aluminium in speciale legeringen. De milieubelasting van deze materialen is voor ons een voortdurend punt van aandacht. Ripstaal Group treft zo veel mogelijk milieubesparende maatregelen en voldoet uiteraard aan alle milieuwet- en regelgeving.

Gesloten afvalsysteem

Milieubelasting als gevolg van onze bedrijfsactiviteiten proberen we tevens te beperken en beheersen door middel van ons gesloten afvalsysteem. Dit Europa-brede systeem verplicht onze leveranciers om restanten van door hen geleverde materialen retour te nemen. Onze klanten op hun beurt kunnen restmaterialen van door Ripstaal Group geleverde producten gratis retour brengen. Wij zorgen dan voor correcte afhandeling en verwerking ervan.

Ripstaal maakt gebruik van 100% zelf opgewekte groene stroom. 1627 zonnepanelen op het dak liggen die samen 480 kWp opleveren.

Met onze zonnepanelen voorkomen we jaarlijks dat 289.719 kg CO2 de lucht in gaat.

Ripstaal maakt gebruik van 100% zelf opgewekte groene stroom

Dat is bij elkaar opgeteld een totale oppervlakte van 1,4 voetbalveld

Dat is bij elkaar opgeteld een totale oppervlakte van 1,4 voetbalveld

1627 zonnepanelen op het dak liggen die samen 480 kWp opleveren

3. Ons team is de basis voor uw kwaliteit

Ons (familie) bedrijf is gevestigd in Oss, waar vanuit ons team zich dagelijks inzet voor een optimale service. De belangrijkste kernwaarden binnen ons familiair bedrijf zijn:

 • Eenieder wordt gelijkwaardig en met respect behandelt
 • Wij ondernemen milieubewust en zorgdragen dan ook dat onze milieu-voetprint tot het minimum word gereduceerd
 • Wij leveren de hoogst mogelijke kwaliteit 
 • Wij zorgen voor snelle, adequate en betrouwbare leveringen
 • Wij leveren altijd persoonlijke service & support 

4. Non-stop innovatie op productgebied

Dé belangrijkste voorwaarde voor groei van onze onderneming is zonder twijfel innovatie. Directeur Wim van Rijsingen legt uit:

“Innovatie houdt nooit op. Een mooi voorbeeld is de klikstrip van de KlicK-Board: die was te sterk. Ik vloog naar Canada voor een demonstratie voor potentiële klanten, maar toen ik de platen na de landing in een hoek van negentig graden wilde knikken, klikte het systeem niet. Wat bleek: in het vliegtuig was het kunststof stijf geworden. ‘Wacht een uurtje’, heb ik gezegd. Toen het materiaal op temperatuur was, werkte het perfect.”

Ripstaal CEO Wim van Rijsingen

Wim van Rijsingen

Directeur Ripstaal Group


“Dat voorbeeld heeft ons vervolgens wél aan het denken gezet. Wat gebeurt er als er in kou of zelfs vorst mee wordt gewerkt? Uiteindelijk hebben we weekmakers aan ons kunststof toegevoegd. Het is nog even sterk, maar enkele gradaties zachter en dus geschikt bij lage temperaturen. Zo blijven we door ervaring voortdurend werken aan verdere verbetering en innovatie.”

“Wij maken het beste van het beste, we produceren tegen de hoogste Europese normen. Natuurlijk kunnen we ook in China inkopen. Maar waar moeten we heen als het product roest? Dat soort risico’s sluiten we uit door alles in eigen beheer te doen. Het resultaat is dat we nooit klachten krijgen en daar zijn we trots op.”

Ripstaal heeft de afgelopen jaren haar activiteiten en producten range fors uitgebreid. Een hoogtepunt was de overname van een steelframing-bedrijf, eind vorig jaar. Om verder te kunnen ontwikkelen én onze vertrouwde kwaliteit te blijven leveren introduceren wij nu de Ripstaal Group.

De Ripstaal Group kent de volgende activiteiten

 1. Ripstaal Construction

Ons vertrouwde assortiment van stucprofielen, hoekbeschermers, strekmetalen, en de zwaluwstaartplaat.

 1. Ripstaal Steelframing 

Revolutionaire methode voor het slim prefab bouwen van bouwwerken met gewalste stalen profielen, waardoor zeer korte bouwtijden worden gerealiseerd. Eigentijdse variant op Houten skeletbouw. Binnen onze staalframe adfeling produceren wij onder meer:

 1. Ripstaal Innovation 

Het ontwikkelen van nieuwe producten die onze klanten helpen om toekomst gericht te bouwen in de breedste zin van het woord.

 1. Ripstaal Garden

Producten voor gebruik buitenshuis.

 1. Ripstaal Trade

In- en verkoop van producten.

De ontwikkeling naar de Ripstaal Group biedt ons de kans om onze activiteiten duidelijker te structureren en om verder te groeien, mede omdat we overkoepelende activiteiten, zoals productie, financiële administratie, logistieke handeling beter kunnen bundelen.

Lees ook:


5. Productie in eigen huis

Ripstaal produceert als een van de weinige partijen in Europa het gehele assortiment aan afbouwproducten (o.a. dagkantgipsplaten) en metalen stucprofielen (o.a kunststof, tegelprofielen) en in eigen huis. Net als de machines waar de producten mee geproduceerd worden, trouwens.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op