Prefab vakantiechalet: kiezen voor stalen frame of hout?

Prefab vakantiechalet: Staalframe vs hout

Hout was de ultieme keuze in de bouw voor een groot deel van de geschiedenis. Staalframe huizen worden nu als beter beschouwd dan de traditionele houtskelet huizen. De industrie van prefab huizen maakt al tientallen jaren gebruik van staal. Op sommige plaatsen heeft het de prefab bouwmarkt sinds het begin stormenderhand veroverd. Dit artikel beschrijft de verschillen tussen een prefab vakantiechalet: staalframe en houten frame net zoals welke keuze de beste is.

Is een prefab vakantiechalet: staalframe beter dan een hout?

Dus is een stalen frame prefab huis beter dan een hout frame een? Ja, staal is beter dan hout voor het framen van huizen. Staal is flexibeler in ontwerp, sterker dan hout, milieuvriendelijker, makkelijker om mee te werken, minder gevoelig voor waterschade, brandwerend, aardbeving bestendig, en recyclebaar. Het is gewoon beter waar het telt.

Met alle voordelen die staal heeft ten opzichte van hout voor prefab huis framing is het moeilijk te begrijpen waarom op veel plaatsen hout nog steeds wordt gebruikt als het top materiaal voor huis framing.

Er zijn echter enkele nadelen, net als bij elk ander materiaal. Maar de meeste kunnen worden overbrugd door moderne technologie en het gebruik van andere materialen in combinatie met het stalen frame.

Dus zoals we in eerdere berichten hebben onderzocht zijn prefab woningen zeer duurzaam. Vooral als ze gebouwd zijn met stalen frames. Dit zorgt voor veel minder onderhoud tijdens de levensduur en kostenefficiëntie op de lange termijn.

Met dat alles gezegd, laten we eens begrijpen waarom u een stalen frame zou moeten overwegen boven een houten frame voor uw nieuwe prefab huis.

Waarom is een prefab vakantiechalet: Staalframe beter dan een houten frame voor prefab woningen?

1. Staal is geen nieuw materiaal

Staal is bekend om te worden gebruikt voor ten minste 4000 jaar. De meeste van deze tijd om eerlijk te zijn in een primitieve vorm en niet per se nuttig voor de bouw doeleinden. Echter, sinds het begin van de industriële revolutie rond 1850 werd het een materiaal bij uitstek voor vele bouw-gerelateerde toepassingen.

Maar de grote verbeteringen van staal kwamen rond de jaren 1950. Tegen die tijd reeds in verscheidene hoogbouwgebouwen over de hele wereld en andere door de mens gemaakte structuren werden gebruikt.

Tegenwoordig wordt staal beschouwd als een zeer betrouwbaar materiaal. Bovendien, is het een vrij goedkoop productieproces en een uitstekende recycleerbaarheid.

Dankzij dat feit wordt staal tegenwoordig massaal gebruikt in de bouw over de hele wereld. Of het nu wordt gebruikt voor het versterken van beton of als steunbalken voor muren en plafonds. Het maakt deel uit van de manier waarop wij onze wereld ervaren.

2. Staal is duurzamer dan hout

Het is waar dat houten prefab woningen uit het begin van de 20e eeuw nog steeds overeind staan en bewoonbaar zijn. Maar denk niet dat die huizen er staan zonder een behoorlijke hoeveelheid onderhoud. Bovendien, kost het veel tijd, geld en slimme beslissingen om die huizen zo lang te laten staan. Ze zijn duurzaam. Maar alleen tot de hoeveelheid inspanning die is gestoken in het onderhoud ervan.

Staal, echter, is veel duurzamer. Ook zal veel ergere ervaringen doorstaan voordat er ingegrepen moet worden dan hout zou doen.

Om te beginnen heeft staal veel minder kans om door water te worden beschadigd. Hoewel het kan roesten. Het staal dat tegenwoordig word gebruikt in de bouw van prefab woningen, behandeld tegen roest en is het jarenlang beschermd.

Bovendien is staal vuurbestendig. In tegenstelling tot hout. Als het huis wordt verbrand is er minder materiaal om te worden verbrand. Dus is er meer tijd voor uw gezin om veilig te worden geëvacueerd uit het huis.

Aardbevingen zijn niet zo’n bedreiging voor een huis met een stalen frame. Omdat staal “flexibeler” is tijdens zo’n gebeurtenis. Het is dus de moeite waard als u in een gebied woont dat bekend staat om aardbevingen.

Bovendien kan staal niet worden aangevreten door termieten. Ook kan het niet worden aangetast door ander ongedierte dat de integriteit na verloop van tijd zou kunnen aantasten.

Tenslotte degradeert staal niet na verloop van tijd. Het behoudt zijn eigenschappen zodat uw huis waarschijnlijk langer zal blijven staan dan u ooit nodig zult hebben.

De duurzaamheid van staal is in ieder geval beter dan die van hout, en zoals de geschiedenis ons heeft laten zien, staan houten huizen vele jaren. Dus als dat het geval is dan zullen stalen huizen ongetwijfeld eeuwig meegaan.

3. Vervanging van de prefab-productie van hout door staal helpt tegen de opwarming van de aarde

De opwarming van de aarde is een bedreiging voor ons allen. Er zijn vele kleine tot grote maatregelen nodig als we de schade van dit negatieve proces voor ons milieu willen beperken.

Het is bekend dat planten en vooral bomen een geweldige manier zijn om CO2 uit de atmosfeer te houden. Maar als de snelheid waarmee we hout als bouwmateriaal gebruiken blijft groeien. Dan zouden we wel eens kunnen ontdekken dat al onze bossen verdwenen zijn. Het bouwen van een prefab huis van hout is dus geen duurzame manier van leven. Terwijl het overstappen op staal misschien wel een betere optie is voor ons allemaal.

Staal is een zeer stevig materiaal. Dus als het eenmaal is geïnstalleerd is er niet veel werk meer aan. Maar als een prefab stalen huis moet worden afgebroken kan het staal gemakkelijk uit het puin worden gesorteerd en worden gerecycled voor een volgend project.

Wereldwijd wordt staalafval voor ongeveer 40% gerecycled. Waarmee staal een van de meest gerecyclede materialen ter wereld is. Alleen al in de VS wordt staal voor 83% gerecycleerd. Vergeleken met hout is dit waanzinnig. Het bouwen van prefab woningen met staal is veruit beter voor het milieu en duurzaam voor de aarde.

Eco-vriendelijke woningen zijn wat we allemaal moeten streven naar als we willen een deel van deze prachtige wereld te redden. Zodat de volgende generaties kunnen genieten van het ook.

4. Het bouwen van een stalen frame is kosteneffectief

Het is geen geheim dat de wereld op geld draait en als een nieuw product of systeem goedkoper in gebruik is en minstens dezelfde kwaliteit heeft. Zo niet beter, dan zal het hoogstwaarschijnlijk worden aangenomen boven het oude.

Dit is wat er aan de hand is met staalframe prefab woningen die meer gemak bieden met minder afval, sneller en gemakkelijker te bouwen, en minder onderhoud na verloop van tijd. Al deze factoren worden vertaald in bouwkosten en kosten van onderhoud op lange termijn. De resulteren in lagere tot gelijkmatige bouwkosten. En ze resulteren in lagere onderhoudskosten op lange termijn.

Het staal wordt op bestelling geprefabriceerd tijdens de bouwfase. Dt helpt afval en stortkosten te voorkomen voor de fabrikanten van de prefab woningen. Bovendien zijn de voorbestelde geprefabriceerde stalen balken en andere onderdelen allemaal klaar om te worden gebruikt voor de bouw. Ze hoeven niet te worden gemonteerd of gesneden, wat het proces versnelt. En zoals wij allen de uitdrukking kennen – Tijd is gelijk aan Geld.

Op lange termijn is staal minder gevoelig voor degradatie, ongedierte, water, brand, aardbevingen, enz.. Het heeft minder onderhoud nodig tijdens zijn levensduur. Deze kosten zijn direct van invloed op de eigenaar van het prefab huis. Bovendien, bespaart het veel geld gedurende het hele leven.

Er zijn echter enkele behandelingen die staal moet ondergaan om zeer duurzaam te zijn. Maar indien correct uitgevoerd heeft staal een zeer lage levenscycluskost.

5. Staal maakt productie prefabwoningen nog sneller

Zoals hierboven vermeld komen stalen balken en andere onderdelen van het geraamte geprefabriceerd aan in de fabriek, soms gecoat en klaar voor installatie. In tegenstelling tot hout dat nog moet worden gemonteerd, gecoat en andere werkzaamheden.

Hout komt in de fabriek aan in standaard afmetingen. Voor sommige gelegenheden kan dit ok zijn. Maar voor een prefab huis te bouwen is het minder idle als er veel snijden en monteren zal zijn zodat het frame kon worden voltooid. Dit kost meer tijd die, indien met staal gedaan, kan worden bespaard.

Het grote voordeel van prefab woningen is dat ze in zeer korte tijd worden gebouwd en klaar zijn voor gebruik. Het is waar dat met houtbouw de tijden snel zijn. Staal maakt het echter nog sneller met minder bouwkosten in de meeste gevallen.

Over het algemeen is het belang van snelheid in de prefab bouw huizen markt soms wat het verschil maakt tussen twee fabrikanten. En stalen frame kan zeker helpen om die kostbare tijd te verminderen.

6. Staal bespaart veel gewicht

Aangezien staal veel sterker is dan hout kan de mogelijkheid om het met minder materiaal te ontwerpen en toch de juiste sterkte uit elk onderdeel te halen, veel gewicht van het huis besparen. Staal kan worden ontworpen als I-balken. Waar veel minder materiaal is met voldoende fysische eigenschappen om veilig te zijn voor constructiedoeleinden.

Hout daarentegen zou een veel grotere dwarsdoorsnede moeten hebben om dezelfde sterkte te krijgen. Als de lichtere stalen dwarsdoorsnede, wat meer materiaal betekent, wat onvermijdelijk elke balk veel zwaarder maakt. Het totale gewicht van de prefab woning zal hoger zijn als voor een houten frame wordt gekozen.

Een voordeel van het gebruik van staaltechnologie in de prefab woningbouw zijn dat er minder materialen verscheept hoeven te worden. Andere voordelen zijn; lichtere kranen en vrachtwagens gebruikt kunnen worden, de betonnen onderbouw lichter is, en het fabriekswerk veel gemakkelijker is, allemaal dankzij staal dat helpt wat gewicht te verliezen.

Gewicht verliezen door een prefab huis te bouwen met een stalen frame is niet alleen voordelig door het proces lichter te maken. Maar bespaart ook geld door dit te doen. Alle bovengenoemde voordelen vertalen zich uiteindelijk in kostenbesparingen voor het prefab bouwproces. De montagefase ter plaatse en de totale kosten voor zowel de fabrikanten als de huiseigenaren.

7. Staal geeft architecten een grotere mate van vrijheid

Sinds staal op de bouwmarkt is geïntroduceerd. Zijn woningen en andere commerciële gebouwen groter, sterker en unieker in hun ontwerp geworden.

Het feit dat staal sterker is dan hout en toch lichter. Maakt het ontwerpen van functies die onmogelijk waren bij het werken met hout, werkelijkheid geworden dankzij staal en zijn legeringen.

Grotere openingen, zoals ramen, deuren, garages, dakramen, en anderen zijn mogelijk op de moderne prefab woningen dankzij het werken met staal. En dankzij de grote vele vooruitgang staal maken technologie hebben gemaakt.

Bovendien, het werken met staal opent de deuren naar unieke lijn keuzes in de architectuur. Zoals staal kan worden gegoten in elke vorm wenselijk ontwerpers en architecten kunnen proberen bijna alles. Zolang het biedt de juiste fysische eigenschappen die nodig zijn voor de integriteit van het gebouw.

De moderne prefab huisfabrikanten verleggen de grenzen van ontwerp en kwaliteit deze dagen door meer staalkaders te gebruiken en grotere vrijheid en keus in ontwerp en aanpassing toe te staan.

Is een prefab vakantiechalet: staalframe beter dan houtframe huis?

Het is duidelijk dat het gebruik van staal beter is dan hout voor een prefab huis.

Stalen frames zijn sterker, lichter, kosteneffectief, milieuvriendelijk, zeer duurzaam, gemakkelijk om mee te werken. Bovendien, bet behoudt zijn kwaliteit beter dan hout. Dus we kiezen voor een stalen frame in plaats van een houten frame prefab huis zal veel gunstiger zijn.

Een ding vermeldenswaard is dat hoewel het frame van de prefab huis is gemaakt van staal betekent niet dat de rest van het huis moet staal zijn ook. Voor de omhulling zowel interieur als exterieur, is het nog steeds mogelijk om hout, vezel-cement, aluminium, of een ander beschikbaar materiaal te gebruiken.

Het belangrijkste voordeel van staal is dat het gebruikt wordt als geraamte van het prefab huis. Afgezien daarvan kan ik eerlijk zeggen dat de rest van het prefab huis gebouwd zou kunnen worden van vele andere geweldige materialen.

Ten slotte, omdat stalen frames meestal lege gaten zijn in tegenstelling tot houten prefab woningen, moet isolatie een topprioriteit zijn. Ik zal binnenkort over isolatie schrijven in een andere post en zou deze graag met u delen voor uw voordeel en een beter begrip van dit onderwerp.

Om het allemaal samen te vatten overweeg het gebruik van staal voor uw nieuwe prefab huis en bespaar tijd, geld, en toekomstige zorgen, als staalframe prefab woningen zijn geweldig en zal de woning te dienen voor de komende jaren met grote vreugde.

Over Ripstaal Group